Roebuck: Sezar Yasaları Özerk Yönetim bölgelerini kapsamıyor

ABD’nin Kuzey ve Doğu Suriye’deki temsilcisi William Roebuck, ABD’nin Suriye hükümetine yönelik yaptırım paketi olan ‘Sezar Yasaları’nın Özerk Yönetim bölgelerini kapsamayacağını söyledi.

ABD temsilcisi William Roebuck, Kobanê Kantonu Demokratik Özerk Yönetim temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmede bölgedeki gelişmeler ele alındı.

Görüşmede ayrıca iki tarafın Özerk Yönetim’in ekonomi ve hizmet alanında yaşadığı zorluklar ve bölgeye yönelik ambargonun oluşturduğu olumsuz etkileri masaya yatırdığı kaydedildi.

Özerk Yönetim yetkilileri görüşmede Türk devletinin sivilleri hedef almasını ve çıkardığı arazi yangınlarını da gündeme getirdi.

Toplantıda Roebuck’in Suriye lirasının dolar karşısında yaşadığı değer kaybına ilişkin yetkililere bilgilendirme yaptığı, bununla beraber Kuzey ve Doğu Suriye’de demokratik, ademi merkeziyetçi ve çoğulcu bir sistem ile çözüm sağlanacağını ve Kürtlerin meşru haklarını güvenceye alan bir anayasanın olması gerektiğini söylediği bildirildi.

Roebuck’in ayrıca Haziran’da yürürlüğe girecek olan ‘Sezar Yasaları’ yaptırım paketinin Özerk Yönetim bölgelerini kapsamadığını, ABD’nin desteklediği program dahilinde ortak koordinasyon sağlanacağını söylediği belirtildi.

Görüşmede William Roebuck’in güvenlik ve siyasi alandaki gelişmelere ilişkin kapsamlı bir raporu ABD’li yetkililere ileteceği ve bölgenin tüm sorunları için uygun bir çözüm geliştirmeye çalışacaklarının sözünü verdiği de bildirildi.