Rojava'da komplo protestoları

Girkê Legê, Çilaxa, Til Hemis, Til Berak ve Til Koçer’de halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komployu protesto etti.

Rojava’nın Girkê Legê, Çilaxa, Til Hemis, Til Berak ve Til Koçer ilçelerinde binlerce kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komployu protesto etti. Halk, komplocuların yenileceği mesajını verdi.

TIL HEMÎS

Til Hemîs’te alanlara çıkan yüzlerce kişi, Türk devletinin Girê Spî ve Serêkaniyê’yi işgal etmesini kınadı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük isteyen kitle, Trafik Kavşağı’ndan yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca işgale karşı direniş sloganları atıldı. Yürüyüşte, komplonun kınandığı pankartlar ile Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı. Şehitler Meydanı’nda mitinge dönüşen eylemde konuşan Kongreya Star Üyesi Nahiye Hesen, “Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’de kalan halklarımızı yalnız bırakmamalıyız. Komplocu düşmana asla boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Yürütme Kurulu Üyesi Salih Xelef, “Bugün dünya Önder Abdullah Öcalan’a özgürlük günüdür. Kürt halkı vahşi komploculara boyun eğmeyecektir. İşgal edilen tüm yerler yeniden özgürleştirilecektir” ifadelerini kullandı.

TİL BERAK

Til Berak’ta da halk komployu ve işgalcileri protesto etmek için alanlardaydı. Fırın Kavşağı’da toplanan halk, Şehitler Kavşağı’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca Kürt Halk Önderi Öcalan’a özgürlük sloganları atıldı. Fırın Kavşağı’nda mitinge dönüşen eylemde PYD Üyesi Mihemed Tirki ve Kongreya Star Üyesi Henan Silêman konuştu. Konuşmacılar Kürt halkının işgalcilere karşı sonuna kadar direneceğinin altını çizdi.

TIL KOÇER

Til Koçer’de de uluslararası komplo yüzlerce kişi tarafından yürüyüşle protesto edildi. İlçe girişinden başlayan yürüyüş işlek caddeler boyunca sürdü.

Kongreya Star yöneticilerinden Rexda Şibilî, “Önder Öcalan’ın fikir ve felsefesiyle demokrasi, adalet ve halkların kardeşliğine ulaştık. Halkların birliği karanlık güçleri yendi. Önder Öcalan’a yönelik düzenlenen komplo halen sürüyor” şeklinde konuştu.

ÇILAXA

Çilaxa’da Şehit Masum Kavşağı’nda toplanan kitle ilçe merkezine doğru yürüdü. Kitleye hitap eden PYD Üyesi Dilbirîn Tacedîn ve Kongreya Star Üyesi Suheyla Şemo, komplonun Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında özgürlük, onurlu bir yaşam ve demokrasi taleplerine yapıldığını belirtti.