Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Rojava'da on binler komployu protesto etti

Rojava'nın birçok merkezinde 15 Şubat Komplosu protesto edildi.

Rojava’nın farklı merkezlerinde on binlerce kişi, Kürt Halk Önder, Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun yıl dönümünde alanlara çıktı.

DERİK
Dêrik’te Özgürlük Meydanı’nda bir araya gelen binlerce kişi, İmralı direnişini selamlayan sloganlar attı.
Yürüyüş, Şehit Bawer Merkezi önünde mitinge dönüştü. Burada konuşan Kongreya Star yöneticisi Wesfa Murad, Öcalan’ın İmralı’da sürdürdüğü direnişle komplocu devletlerin tüm planlarını boşa çıkardığını söyledi. Dêrik Bölge Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Abdullrehîm ise komplo ile özgür toplum felsefesinin hedef alındığını belirtti.

GIRKÊ LEGÊ
Girkê Legê’de Şehit Xebat Dêrik Meydanı’nda bir araya gelen kitle, yürüyüşe geçti. Yürüyüş, esnafın kepenk açmadığı ilçe merkezine kadar işlek caddeler boyunca devam etti. Burada konuşan Kongreya Star yöneticisi Norşan Efrîn, “Önderliğin fikirlerinin halka ulaşmasını engellemek isteyen Türk devleti başarısız oldu. Bugün Önder Öcalan’ın fikirleri sayesinde özgürce yaşıyoruz” dedi.
Girkê Legê İlçe Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Cemîl ise komployu kınadı.

QAMIŞLO
Qamişlo’da aralarında gazilerin de olduğu binlerce kişi, alanlara çıktı.
İç Güvenlik Güçleri ve HPC’nin güvenliğini sağladığı görkemli yürüyüşün kontrolünü Trafik güçleri sağladı.
Soni Kavşağı’nda mitinge dönüşen yürüyüşte konuşan Kongreya Star Üyesi Hêva Erebo, "Rojava devrimi Önder Öcalan’ın fikir ve felsefesini yok etmeye çalışan bütün komploculara karşı bir cevaptır" dedi.

TIRBESPIYÊ
Qamişlo’nun Tirbêsiyê ilçesinde de yüzlerce kişi, Kongreya Star merkezi önünde bir araya geldi.
Kentin ana caddeleri boyunca devam eden yürüyüş, Şehit Yekta Herekol Akademisi önünde mitinge dönüştü. Burada konuşan Tirbêspiyê İlçe Meclisi Eşbaşkanı Abdulrehim Hiso, konuşma yaptı.

ÇILAXA
Çilaxa ilçesinde de Şehit Mahsum Kavşağı’nda toplanan yüzlerce kişi, uluslararası komploya karşı kitlesel yürüyüş gerçekleştirdi.
İlçenin ana caddeleri boyunca devam eden yürüyüş, Funcan kavşağında mitinge dönüştü.

TIL HEMÎS
Til Hemis ilçesindeki yürüyüş ise İlçe Meclisi önünden başladı. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, sık sık komplo ve tecrit uygulamalarını kınayan sloganlar atıldı.
Kongreya Star yöneticisi Nebûye Hisên ise Arap kadınlar olarak yıllarca erkek egemen zihniyeti altında yaşadıklarını belirterek, Öcalan’ın fikir ve felsefesi sayesinde özgürlükle tanıştıklarını vurguladı.

TIL BIRAK
Til Birak ilçesinde de sivil toplum kuruluşu üyeleri, ilçe meclis üyeleri ve halktan oluşan yüzlerce kişi Öcalan’a dönük gerçekleştirilen uluslararası komployu protesto etmek amacıyla ilçenin güneyinde bir araya geldi.

AMÛDÊ
Amûdê ve köylerinde de uluslararası komplo protesto edildi. Sivil toplum kuruluşu üyeleri, siyasi parti ve Topis beldesinde dünden bu yana açlık grevi eyleminde olan halk, Öcalan’a dönük gerçekleştirilen uluslararası komployu kınamak amacıyla gençlik merkezi önünde bir araya geldi.
Jina Azad Meydanı’nda mitinge dönüşen yürüyüşte Amûdê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Ziwer Eli, konuşma yaptı.
Kongreya Star Amûdê Yöneticisi Mediya Saed, “Binler Önder Öcalan’ın fikirlerini esas alıyor ve binlerce direnişçi Öcalan’ın özgürlüğü için direniyor" dedi.