Rojava’daki İsviçreli sağlıkçıdan çağrı!

Hesekê kentindeki askeri hastanesinde çalışan İsviçreli sağlıkçı Türk devletine silah verilmemesi için Avrupa ülkelerinde silah şirketlerine karşı sivil itaatsizlik eylemlerinin yapılması için çağrıda bulundu.

Kuzey Suriye Federasyonu'na bağlı Rojava kenti Hasekê'de bulunan askeri hastanesinde Dera Zor’da DAİŞ çetelerine karşı verilen mücadelede yararlanan Suriye Demokratik Güçleri (QSD)’li savaşçılar tedavi ediliyor. Almanca, Fransızca ve İtalyanca yayınlanan İsviçre’nin günlük yayınlanan “20 Minuten” gazetesi bu hastanede görevli bir İsviçre sağlıkçının çağrısına yer verdi.

Gerçek kimliğini saklayan gazete sağlıkçının ismini Claudio olarak okuyucularına duyurdu. İsviçreli sağlıkçı ise Rojava ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan enternasyonaller olarak sadece DAİŞ’e karşı değil, Türk devletine karşı da buradaki halkları ve devrimi korumaya hazır olduklarını bildirdi.

‘SONUNA KADAR BURADA KALACAĞIZ’

Yaşanacak her türlü şiddetli savaşa rağmen Rojava’da kalmaya devam edeceğini belirten İsviçreli sağlıkçı Kürdistan’daki katliamlarda kullanılan silahların Almanya, Fransa, İsviçre ve İtalya’da üretildiğini belirterek, bu silah firmalarına karşı sivil itaatsizlik eylemlerinin gerçekleşmesini istedi. İşte İsviçreli sağlıkçının Fransızca yaptığı çağrı:

“Bir demokrat ve sosyalist olarak buradaki mücadele benim de mücadelem olduğu için Rojava’ya geldim. Hesekê’deki askeri hastanede sağlık görevlisi olarak çalışıyorum, Dera Zor’da DAİŞ ile karşı verilen savaşta yaralanan savaşçılar buraya getiriliyor. Her dinden ve her etnik gruptan yaralılar var. Kürtler kadar Araplar da var, Asuriler, Êzidîler ve Hıristanlar da yaralılar arasında yer alıyor. Erkekler kadar yaralı kadın savaşçılar da var.

Buradaki arkadaşlarla yaralılarla ilgileniyoruz. Şimdiye kadar DAİŞ ve onun vahşetinden korkuyorduk. İster DAİŞ’e karşı olsun, isterse de Türk devletine karşı olsun fark etmez, bizler buradaki enternasyonaller olarak bu bölgede yaşayan insanları ve devrimi düşmanlarından korumaya hazırız. Rojava halkını ve bu devrimi sonuna kadar savunacağımızı söylüyoruz.

Efrîn’de veya Kürdistan’ın başka bir yerinde siviller Almanya, Fransa, İsviçre ve İtalya’da üretilen silahlarla öldürülüyor. Bu yüzden bu silah firmalarına karşı sivil itaatsizlik eylemlerinin yapılması için çağrıda bulunuyoruz.”