Rojava’dan ülkelerini izliyorlar

Rojava’da Enternasyonellerin Özgürlük Taburu savaşçıları, buradaki çalışmalarını sürdürürken salgından dolayı ülkelerindeki durumu da takip etmeye çalışıyor.

Rojava’daki enternasyonalistler, ülkelerindeki halklarla dayanışma içinde olduklarını belirterek, salgına karşı da toplumsal dayanışmanın önemini vurguluyor.

Adı Tekoşer. Fransa’dan gelmiş. Rojava’da Enternasyonellerin Özgürlük Taburu’nda yer alıyor. Hem askeri ve ideolojik eğitim alıyor hem de Kürtçe öğreniyor. Salgından dolayı Fransa’da yaşananları takip etmeye çalışıyor, ancak koşullardan dolayı fazla bilgi alamadığını söylüyor. “Hükümet, OHAL’i sürdürüyor, daha fazla denetim için istisnai yasaları kullanıyor. Bildiğim kadarıyla erken önlemler alınmadığı ve rezil sağlık politikaları nedeniyle yüzlerce kişi yaşamını yitirdi” diyen Tekoşer, örgütlü dayanışmanın önemine dikkat çekiyor.

Mirko ise İtalyan. Eylül 2019’da Rojava’ya gelmiş, 8 aydır burada. Sağlıkçı ama sağlıkçı ve savaşçı olarak toplumsal ve askeri çalışmalara katılıyor. Salgın döneminde ve savaş bölgesinde olması, sorumluluğunu daha artırıyor. İtalyan halkının salgına karşı çabasını selamlıyor. Mirko, “Çabanızdan vazgeçmeyin, güçlü olun. Hep birlikte olunca koronavirüsü yeneceğiz. Rojava’dan sizler ile dayanışma içerisindeyiz” diye sesleniyor.