Rojava Devrimi gazileri de DAİŞ karşıtı forumdaydı

Qamişlo'daki DAİŞ konulu foruma katılan gaziler, "DAİŞ hesapsız kalmamalı" mesajını verirken, "Herkes görev almalı, sadece QSD değil" dedi.

Uluslararası DAİŞ forumu 3. gününde farklı ulustan siyasetçi, aydın, gazetecilerin de katılımıyla devam etti.

DAİŞ terörünün Rojava topraklarına girdiği andan itibaren bu savaşta yoldaşlarını şehit veren ve kendisi de vücudundan bir parça veren Rojava Devrimi gazileri de forumda yer aldı.

‘TOPLUM DEĞERLERİNE SALDIRDILAR'

Zinarin Qamışlo, Reqa’da Daiş terörüne karşı savaşta bir ayağını kaybetmiş, YPJ’li bir savaşçı. Qamışlo, şunları dile getirdi:

“DAİŞ konulu forumun yapılması, gelinen nokta ve birçok kazanımı şehit yoldaşlarımıza borçluyuz. Bugün DAİŞ’in bitirilmesi de bu forumu da onların direnişleri sonucunda gerçekleştirebildik. Şehitlerimizin intikamlarını almak ve şu an gerçekleşen forumu bir sonuca ulaştırabilmek için üzerimize düşen birçok görev var tabii. Bu görevlerden biri de bugün burada DAİŞ’in Ortadoğu’ya saldırılarını, katliam ve talanlarını bu platformda yorumlayabilmek. Genel anlamda toplum değerleri, toplumun öncü rolünü oynayan kadınlara saldırıldı. Burada kadın pazarları oluşturup, burada kadınları sattılar. Kadın öncülüğünde yeni toplumu yaratan kadını hedef alarak topluma kaybettirme amacındaydılar. Toplumun geleneği, ahlakı, fikir ve felsefesini yok etmeyi amaçladılar. Asıl hedef ve amaçları, özgür eş yaşamı, kadın şahsında toplum dinamiğini yok etmek.

DAİŞ İslam'ı kullanarak şiddetin en vahşi yüzünü göstermeyi amaçlayıp, Ortadoğu’da bunun yayılmasını sağlamaya çalıştı. Aslında İslam'ı gerçek anlamından çıkarmayı amaçlamıştır. Korku, katliam, ölüm, kafa koparma; böylesi bir İslam'ı Ortadoğu’da yaymaya çalışmıştır.

Bizler, Demokratik Suriye Güçleri olarak, İslam’ın gerçek anlamının ne olduğunu bir kez daha anlatabilmek, bunu Ortadoğu’da koruyabilmek ve ön plana çıkarabilmek için de varız. Annelerimiz öz savunma güçlerinde yerlerini aldılar ve 24 saat sokaklarının nöbetini tuttular, yine kendileri cephedeki savaşçılarına büyük emekle yemek yaptılar. Bu da aslında savaşan halk gerçekliğinin zemininin aslında Rojava’da ortaya çıkmasını sağlamıştır. Rojava'da halk ve silahlı güçleri birlik oldular.

Şehit arkadaşlarımızın bir diğer isteğiyse, DAİŞ’in yargılanmasıdır. Tabii DAİŞ’in birçok bölgede; Tabqa, Reqa'da gerçekleştirdiği katliamların hesapsız kalmaması ve bunun soruşturmasının yapılmasıdır. Bunun için ise önemli yerler vardır. Mesela DAİŞ’in kendi başkenti olarak tanımladığı Reqa'da emirleri şahsında ve onlara katılanların mahkemesinin burada görülmesi anlamlıdır. Büyük mücadelenin verildiği Kobanê şehrinde yapılması da anlamlıdır.

'GÖREVİ SADECE QSD'YE YIKMAK DOĞRU DEĞİL'

Şüphesiz ki DAİŞ içerisinde de farklı uluslardan kişiler de bulunmaktadır. Bugün yüzlerce ve binlerce çocukları doğmuştur. Bu kadınlar ve çocukları şiddet potansiyeli olarak ele almaktalar ve bu insanlar onların kendi vatandaşlarıdır. Onlara sahip çıkmaları gerekmektedir. Bugün sadece QSD güçlerinin üzerine sorumluluğu yıkmak yerinde bir tavır olmayacaktır. Bu kişileri yargılamak ve hesap istemek, bütün ulusların hakkıdır ve buna sahip çıkılması gerekmektedir. Çünkü DAİŞ’in insanlık üzerinde yarattığı etki QSD eliyle son buldu ve bitti. Her ne kadar gizli hücreleri de olsa iç operasyonlarla temizlenmektedir. Bu sebeptendir ki sorumluluk bütün demokratik güçlerin ve halkların üzerine düşmektedir."