Rojava’ya destek için ThyssenKrupp'ın araçlarını yaktılar

Alman radikal sol gruplar, Alman demir-çelik devi ThyssenKrupp'a yönelik gerçekleşen araç yakma eylemlerini üstlendiler. Gruplar Rojava işgali sırasında ThyssenKrupp'ın Türk ordusu için askeri malzeme ürettiğine dikkat çektiler.

Geçtiğimiz Cuma günü Almanya’nın başkenti Berlin’de ülkenin önde gelen demir-çelik devi ThyssenKrupp’a ait üç araç ateşe verilmişti. Berlin’in değişik mahallerinde eş zamanlı olarak gerçekleşen eylemelerde araçlar kullanılmaz hale gelmişti.

Olaya ilişkin polis geniş çaplı bir inceleme başlatılırken sol eğilimli internet sitesi indymedia.org’da açıklama yapan Alman radikal sol gruplar her üç araç yakma eylemini üstlendiler. Açıklamada 9 Ekim 2019 günü Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik başlayan işgal saldırısında ThyssenKrupp’ın Türk ordusu için askeri araç-gereç ürettiğini ve bu yüzden hedef alındığı belirtildi.

‘AMACIMIZ TÜRK ORDUSUYLA İŞBİRLİĞİNİN SONLANMASI’

Rojava’nın işgal saldırısına karşı verdiği direnişe tam destek verdiklerini ifade eden sol gruplar “Biz bu eylemimizle Rojava’daki öz yönetimin yalnız olmadığını göstermek istedik” dediler. ThyssenKrupp’ın son dönemlerde Türk devletiyle işbirliğine dikkat çeken gruplar devamla “Böylesine eylemlerle amacımız Türk devletiyle işbirliğinin sonlanmasını sağlamaktır” görüşünü dile getirdiler.

Bu arada Berlin’deki araç yakma eyleminin ardından ThyssenKrupp’ın Bochum kentinde düzenlemek istediği Yönetim Kurulu toplantısını iptal ettiği öğrenildi. Eylemlerin ardından açıklama yapan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Martina Merz ise büyük bir endişe içinde olduklarını iddia etti.