Rojavalı sanatçılar Zînî Wertê için diyaloga çağırdı

Rojavalı sanatçılar Qamişlo’da düzenledikleri bir basına açıklaması ile Güney Kürdistan’daki Zînî Wertê geriliminin diyalog yoluyla bir an önce çözülmesi çağrısında bulundu.

Basın açıklaması Qamişlo’daki Mihemed Şexo Kültür Sanat Merkezi önünde yapıldı.

Onlarca kişinin bir araya geldiği basın açıklamasını Nesrin Heyder okudu. Zînî Wertê’ye peşmerge güçlerinin konuşlandırılması ile başlayan gerilimin diyalog yoluyla çözülmesini isteyen Heyder, şunları ifade etti:

“Güney Kürdistan’daki Zînî Wertê bölgesi son birkaç günde tartışmaların merkezi haline geldi. Güney Kürdistan’daki siyasi partiler arasındaki çelişkilerden ortaya çıkan bu kriz derinleşirse kötü sonuçlar doğurabilir. Bu süreci endişeli bir şekilde takip ediyoruz. Kürt siyasi partilerinin parçalı duruşlarına son vermelerini rica ediyoruz. Bu duruş düşman hizmet etmektedir.”

“Krizin sürmesi halinde Güney Kürdistan’daki kazanımlar tehlikeye girecektir” diye ekleyen Heyder, şöyle devam etti:

“Bölge devletleri Kürtlerin birbirine düşmesini ve kardeş kanı akmasını istiyor. Kürdistan’ı işgal etmek için her türlü plan ve oyunu yapıyorlar.

Bu temelde tüm taraflara askeri yöntemlerden uzak bir şekilde diyalog çağrısında bulunuyoruz.

Çoğu kez düşmanları, Kürtleri birbirine düşürmüş ve zayıf kalan Kürt güçlerinin elindeki kazanımlarını ortadan kaldırmıştır. Kürt siyasi ve askeri güçlerinin anlaşması gereken tek nokta düşmanlarının hayallerini boşa çıkarmak olmalıdır.”