Son Dakika: Stêrtk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Rojavalı şehit aileleri: Türk devletine karşı hazırlıklı olalım!

Qamişlo, Dêrik ve Tirbêspiyê’deki şehit aileleri, KCK'nin hamlesini selamladı, Kürdistan halkını Türk devletinin saldırılarına karşı hazırlıklı olmaya çağırdı.

KCK'nin 12 Eylül'de “Tecride, faşizme, işgale son! Özgürlüğü sağlama zamanı!” şiarıyla başlattığı hamleyi selamlayan Qamişlo, Dêrik ve Tirbêspiyê’deki şehit ve gerilla anneleri, “Türk devletinin Başûrê Kurdistan, Medya Savunma Alanları ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarına karşı sivil eylemlerimizi başlatıyoruz” dedi.

Qamîşlo’da Şehit Delil Saruhan Şehitliği’nde bir araya gelen anneler adına açıklamayı Menica Heyder açıklama yaptı. Dêrik’te yapılan açıklamayı Dêrik Şehit Aileleri Meclisi üyesi Saliha Haci, Tirbêspiyê’deki Şehit Aileleri Meclisi binasında yapılan açıklamayı ise Xerma Xelef okudu.

'EYLEMLER ARTIRILMALI'

Türk devletinin Kürt halkının ve bölge halkının varlığını hedef aldığını belirten şehit ve gerilla anneleri, saldırılara karşı sivil eylemlerin artması gerektiğini ifade etti.

Türk devletinin çocuk ve kadınlar başta olmak üzere halka yönelik vahşi saldırılar gerçekleştirdiği, uluslararası kamuoyunun saldırılar karşısında sessiz kaldığının vurgulandığı açıklamada, bu sessizliğin Türk devletine cesaret verdiği kaydedildi.

'HAZIRLIKLI OLMALIYIZ'

Kürt halkının kimliğine ve tarihine saldırıldığını vurgulayan şehit ve gerilla anneleri, uluslararası toplumun ve Başûr hükümetinin Kürt halkına karşı görevlerini yerine getirmediğini belirtti.

Anneler, Kürdistan toplumunu, Türk devletinin saldırılarına karşı hazırlıklı olmaya ve savaş alanlarında yer almaya çağırdı.