Sağanak Erişê Kampı'nı vurdu; bir kadın yaşamını yitirdi

Hesekê’de sağanak yağış sonucu Erişê Kampı'nda çadır çöktü ve bir kadın yaşamını yitirdi.

Derazorlu göçmenlerin kaldığı Erîşe Kampı’nda son günlerde artan yağışlar nedeniyle çıkan sel sonucunda bir çadır çöktü. Çadırın altında kalan bir kadın yaşamını yitirdi.

Diğer yandan yoğun yağışlardan dolayı kamptaki okulda eğitime ara verilirken, yaşanan sel ve kötü hava koşullarından en fazla etkilenenler ise çocuklar oldu.

Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi, kamp kurulduğu günden beri imkanları dahilinde göçmenlere yardım sunmaya çalışıyor. Bölgenin içinde bulunduğu ambargoya rağmen yapılan yardımlar, artan nüfustan dolayı göçmenler için yetersiz kalıyor.

GÖÇMENLER: YARDIMA İHTİYACIMIZ VAR

Derazor’a bağlı Meyadîn bölgesinden gelen Mihemed Ali, Suriye rejimi ve DAİŞ çetelerinden kaçarak 3 aydır kampa yerleştiğini ancak durumlarının iyi olmadığını, çadırlarını su bastığını söyledi.

Ali, yağıştan ve soğuktan korunmak için gerekli ihtiyaçlarını temin edemediklerini, kendilerine gönderilen yardımların yetersiz olduğunu söyledi.

Mihemed Xelef ve Metera El-Hecî adlı göçmenler de kış için yeni çadır alamadıklarını, çadırları eski olduğu için su geçirdiğini dile getirdi.

Kampta bulunan BM Mülteciler Yüksek Komiserliği çadırı önünde toplanan göçmenler, kendilerine yardım edilmesi için her gün başvuruda bulunuyor.

Özerk Yönetim’in kendilerine yardım sunduğunu ancak yetmediğini belirten göçmenler, Özerk Yönetim’e teşekkür etti ve yardım örgütlerinin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Kampta bulunan Heyva Sor a Kurd sağlık merkezinin yetkilileri, her gün 200’den fazla kişinin sağlık sorunları nedeniyle kendilerine başvurduğunu ifade etti.

Hesekê’nin 30 kilometre güneyindeki Erîşe Kampı’nda yaklaşık 9 bin Derazorlu göçmen var.