Saldırı hazırlığındaki çete öldürüldü

Türk devletinin işgali altındaki bölgelerden Kuzey ve Doğu Suriye’ye girerek eylem hazırlığında olan bir DAİŞ’linin öldürüldüğünü açıklayan Minbic Askeri Meclisi, “Çete üyesi kaçma girişiminde bulunmuş ve çıkan çatışmada öldürülmüştür” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Minbic Askeri Meclisi “Anti Terör Birlikleri’miz Minbic’de bir DAİŞ çete üyesine eylem düzenlemiştir” dedi.

“Söz konusu çete üyesi Minbic’de saldırı hazırlığında olduğu ve Türk devletinin işgali altındaki bölgelerden bölgemize girdiği tespit edilmiştir. Bulunduğu yere yapılan baskında çete üyesi kaçma girişiminde bulunmuş ve çıkan çatışmada öldürülmüştür” denilen açıklamada Uluslararası Koalisyon’un operasyonuyla öldürülen DAİŞ çetebaşı Ebubekir El Bağdadi ve yardımcısı Ebu Hasan El Muhacir’in Türk devleti işgali altındaki İdlib’de öldürüldüğü hatırlatılarak Türk devletinin işgali altındaki bölgelerde DAİŞ varlığına da dikkat çekildi.

Öldürülen DAİŞ’liyle birlikte tabanca ve patlayıcı yelek ele geçirildiğini belirten Minbic Askeri Meclisi, açıklamanın sonunda, Türk devlet işgalindeki bölgelerden Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik tüm benzer girişimlerin takip edildiğini belirtti.