AP: Türk ordusu Efrin'de ilerleyemedi

AP, muhabiri Sarah El Deeb imzasıyla yayınlanan ve dünyanın önde gelen gazetelerinin de paylaştığı haberde, Efrin’e yönelik Türkiye işgalinde yaşanan sivil katliamlarına değinilirken, ‘sivillerin kaçacak yerinin’ olmadığına vurgu yapıldı.

Türk bombardımanlarında yaralanan bireylerin getirildiği Efrin Hastanesi’ndeki görüntülere yer verilen haberde, bir ailenin son 1 ayda en az 3 kez yer değiştirmek zorunda kaldığı belirtildi. Heyim Hesen adlı 1 aylık bir bebek ile ailesinin hikayesine değinilen haberde, Efrin’de yüz binlerce kişinin bombardımanlardan kaçarak sığınacak yer aradıkları ve sürekli yer değiştirmek zorunda kaldıklarına dikkat çekildi.

Efrin’i işgal bombardımanlarının zaten ağır olan insani durumu her geçen gün daha da kötüleştirdiği vurgulanan AP haberinde, işgal saldırılarının Türkiye için diplomatik ve askeri olarak maliyetli olacağı kaydedildi.

Türkiye’nin çeteleriyle birlikte yaptığı saldırıları 6 ayrı cepheden yürüttüğü hatırlatılan haberde, YPG savaşçılarının sert bir direniş sergilediğinin altı çizildi.

YPG’NİN SERT DİRENİŞİYLE KARŞILAŞILDI

YPG savaşçılarının 3 bin 900 kilometrekare civarındaki Efrin topraklarını savunmak için yıllardır hazırlıklarını yaptıkları belirtilen haberde, çok sayıda Türk tankı ile en az bir helikopterin savaşçılar tarafından imha edildiğine atıfta bulunuldu.

YPG Genel Komutanı Sipan Hemo’nun sözlerinin paylaşıldığı haberde, “Şu anda savaşın ilk aşamasındayız... Stratejik savaş, bizler Türkiye’nin işgaline karşı doğru dersi verdiğimizde ve sınırlarına geri çekilene kadar bitmeyecek” şeklindeki sözlerine yer verildi.

Haberde Noah Bonsey adlı bir analistin, Türk ordusunun Efrin içerisinde çok fazla ilerleyemeyeceği veya kantonun sınırlarında tutunamayabileceğine dair görüşü de paylaşıldı.

SİVİLLERİN KAÇACAĞI BİR YER YOK!

Haberde son olarak Birleşmiş Milletler (BM) tarafından açıklanan rakamlarda yerlerinden edilen sivillerin sayısının 15 bin ila 30 bin arasında olduğu belirtilirken, bir sivilin “Bizler yardım istmiyoruz. Sadece hava saldırılarının durmasını istiyoruz” şeklindeki sözleri verildi.

Associated Press, Türkiye’nin paralı askeri radikal islamcı çetelerin halka yaptığı işkenceleri gösteren onlarca videonun olduğu kaydedilirken, sivillerin katliamlardan endişeli olduğu ifade edildi.