‘Saldırılara karşılık vermeye devam edeceğiz’

Şam Yönetimi’ne bağlı Difa El Wetenî’nin saldırılarına ilişkin açıklama yapan İç Güvenlik Güçleri, saldırılarda bir savaşçının şehit düştüğünü belirterek, saldırılara karşılık verme konusunda bir an bile tereddüt etmeyeceklerini kaydetti.

Qamişlo’da Şam Yönetimi’ne bağlı Difa El Wetenî’nin İç Güvenlik Güçleri’nin güvenlik noktalarına yaptığı saldırıya ilişkin İç Güvenlik Güçleri’nden açıklama geldi.

Bir İç Güvenlik Güçleri üyesinin ağır yaralandıktan sonra şehit düştüğü bilgisinin paylaşıldığı açıklamada şunlar belirtildi:

“Bölgenin huzur ve güvenini bozmak ve karışıklık çıkarmak isteyen Difa El Wetenî milisleri Qamişlo’da güçlerimize yönelik saldırılarda bulunmaktadır. Akşam saatlerinde El Wehda Kavşağı’ndaki güvenlik noktamıza bir Difa El Weteni milisi tarafından açılan ateş sonucu bir üyemiz ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan üyemiz tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

İç Güvenlik Güçleri olarak bölgenin huzur ve güvenini hedef alan bu tür saldırılara cevap verme konusunda bir an bile tereddüt etmeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.”

 

https://anfturkce.com/rojava-surIye/difa-el-weteni-noktasi-Ic-guvenlik-gucleri-tarafindan-kontrol-altina-aldi-155355