Seed’in babası: Gözleri haykırıyordu

Şehit düşen oğlu gazeteci Seed Ehmed’in cenazesini Til Temir hastanesinden alan Şêxmûs Ehmed, “Gerçekleri, katliamları haykıran gözlerini kendi ellerimle kapattım” dedi.

Gazeteci Seed Ehmed’in babası, Seed’in gerçeğin yolunda şehit düştüğünü; şehadet gününün kendileri için şeref ve onur günü olduğunu belirterek, babası olarak onun yolunda yürüyeceğine söz verdi.

İşgalci Türk devleti, Cizîr’den Serêkaniyê’ye giden konvoyu önceki gün saat 15.40’ta savaş uçaklarıyla bombaladı; en az 11 sivil şehit düşerken, 74 kişi de yaralandı. Şehit düşenler arasında ANHA muhabiri Seed Ehmed de vardı. Şehit düşen ve yaralıların kaldırıldığı Til Temir Hastanesi önünde konuşan gazeteci Seed’in babası Şêxmûs Ehmed, “Birkaç dakika önce Seed’in gerçekleri gören gözlerini kendi ellerimle kapattım. Seed’in gözleri, bize yapılan katliamları, halkına bütün dünyanın gözü önünde yapılan saldırıları haykırıyordu. Seed’in gözleri, gerçeğin gözleriydi. Seed, gerçeğin yolunda şehit oldu. Bugün bizim için şeref ve onur günüdür. Babası olarak onun yolunda yürüyeceğimin sözünü veriyorum” dedi.

‘ETNİK TEMİZLİK’ AMAÇLANIYOR

Hastane önünde konuşan Dêrik Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Ebdulrehîm ise işgalci Türk devletinin Serêkaniyê’ye giden konvoyun sivil olduğunu bildiğini söyledi. Türk devletinin sivilleri bilerek hedef aldığını belirten Ebdulrehîm, “Türk devletinin droneleri konvoyun üstünde Serêkaniyê’ye kadar uçtu. Serêkaniyê’ye ulaşmak üzere olan konvoyu Türk devleti bombalamaya başladı. Türk devleti katliamlarla ‘etnik temizlik’ yapmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.