Seraqîb'te Türk ordusu ile Suriye ordusu arasında çatışma

İşgalci Türk ordusu ile Suriye ordusu İdlib'in Seraqîb kasabasında birbirlerinin mevzilerine topçu saldırıları düzenliyor. Suriye Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye'nin İdlib'te yükümlülüklerini yerine getirmediğini ve bölgeye asker gönderdiğini söyledi.

İşgalci Türk ordusu ile Suriye ordusu İdlib'in Seraqîb kasabası yakınlarında çatışıyor. Edinilen bilgilere göre Türk ordusu ile Suriye ordusu, birbirlerinin mevzilerine topçu saldırıları düzenliyor.

Diğer yandan işgalci Türk devleti ve çeteleri, Rusya’nın Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Kiştihar köyünde bulunan askeri üssünü topçu atışlarıyla bombaladı.

Idlib'in güney-doğusunda M4 ile M5 yollarının kesişme noktasında bulunan Seraqib beldesine yönelen Suriye ordusu, kentin ilk mahallesine girmeye başlamıştı.

LAVROV: TÜRKİYE BÖLGEYE ASKER GÖNDERİYOR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Rusya'nın resmi yayın organı Rossiyskaya Gazeta'ya verdiği demeçte Türkiye'nin İdlib gerilimi azaltma bölgesine asker gönderdiğine dair bilgiler geldiğini, Rus ordusunun durumu takip ettiğini söyledi.

TÜRKİYE YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMEDİ

Türkiye'nin İdlib'de "temel yükümlülükleri yerine getiremediğini" de belirterek, şunları ifade etti: "Birincisi, Türklerle işbirliği yapan ve siyasi süreç kapsamında hükümetle diyaloğa hazır olan silahlı muhalefeti Heyet Tahrir Şam adını alan El Nusra Cephesi teröristlerinden ayıramadı. Bu iki örgüt de BM Güvenlik Konseyi'nin terör örgütleri listesinde ve bu nedenle İdlib'de yerleri yok."

Rusya ile Türkiye arasında 17 Eylül 2018 tarihinde imzalanan Soçi anlaşmasının maddelerinden biri olan İdlib'in güneyi ile doğusunda "10-20 kilometrelik silahsızlandırılmış hat kurulması maddesini hatırlatan Lavrov, Soçi anlaşmasının "tüm maddelerinin uygulanması için çalışmaya devam edeceklerini" söyledi.