Sêrekaniye'de şiddetli çatışmalar-YENİLENDİ

Serêkaniyê kent merkezinden bildiren muhabirimiz Ersin Çaksu, Türk devletinin kenti temizlendiği yönündeki açıklamalarını yalanladı. Kentte şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

9 Ekim gününden bu yana işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarını Serêkaniyê’den takip eden muhabirimiz Ersin Çaksu, Saat 12:30’da Serekaniyê’den yapmış olduğu yayınla QSD savaşçılarıyla işgalci Türk ordusu ve çeteleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığını kaydetti.

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin kentin doğu ve batısından karadan saldırdığını, aynı zamanda kent üzerinde de yoğun savaş uçağı bombardımanının devam ettiğini belirtti. Kentin obüs toplarıyla bombalandığını, sivil yerleşim yerlerine isabet eden bombaların sivil can kayıplarına yol açtığını, ancak yoğun bombardımandan dolayı görüntü alamadıklarını belirtti.

Roj Hastanesi'nin bombalandığını da ifade eden muhabirimiz Ersin Çaksu, QSD savaşçılarının kentin doğu ve batısından ilerlemeye çalışan işgalci Türk ordusu ve çetelerine ağır darbeler vurduğunu, uçaksavar yüklü bir aracı imha ettiğini ifade etti.