Serêkaniyê direnişçileri: Bu bir varlık yokluk savaşı

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Serêkaniye kentinde görkemli bir direniş gösteren savaşçılar, bu savaşın bir varlık yokluk savaşı olduğunu belirterek, tüm Kürt halkını ayağa kalkmaya ve direnişe geçmeye çağırdı.

İşgalci Türk devletinin dün gün boyunca yaptığı “Serêkaniyê kent merkezini ele geçirdik” propagandasına yalanlayan Muhabirimiz Ersin Çaksu, direnişte yer alan komutanlarla konuştu.

GÜÇLÜ BİR İRADEYE SAHİBİZ

Til Xelef cephesindeki YPJ savaşçısı Nûdem, şunları söyledi: “Beş gündür buradayız. Saldırıyorlar, ama saldırıları hiçbir zaman bizi yenilgiye uğratmadı. Çünkü her şeyden önce güçlü bir iradeye sahibiz. Serêkaniyê bizim elimizdedir, arkadaşlarımızın direnişi devam ediyor. Moralimizi hiçbir şey bozamaz. Biz kendimizi Önderliğin fikirleri ve felsefesi ile güçlendiriyoruz. Güçlü bir irademiz var, o yüzden onların tekniği bizi etkilemez. Yüzde yüz moralliyiz, arkadaşlarımız çok moralli ve savaş moralli bir şekilde devam ediyor.

MORALİMİZ OLDUKÇA YÜKSEK

Komutanlardan Sîdar Qamişlo: “Dün bize karşı çok şiddetli bir saldırı vardı. Sabah saat 10.00’da başladı ve çembere alındık. Savaş uçakları da üzerimize bomba yağdırdı. 7 ila 8 arkadaşımız yaralandı. Biz sadece dört kişi sağlam kaldık. Sabahtan bir sonraki gün saat 2.00’ye kadar çemberdeydik. Yaralı arkadaşlarımızı kurtarmak ve güvenliklerini sağlamak için çemberden kurtulduk. Daha sonra yeniden operasyona başladık ve işgal edilen noktaları denetimimize aldık” dedi.

 “Serêkaniyê’de güçlü bir hakimiyetimiz var” diyen Qamişlo, “Moralimiz oldukça güçlü. Çünkü zafer bizimdir. Biz başarıyı esas alıyoruz, yenilgiyi hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. QSD’li savaşçılarımız güçlü bir coşku ile Serêkaniyê’deki operasyonumuza katılıyor” şeklinde konuştu.

KÜRDÜM DİYEN HERKES AYAĞA KALKMALI

Sîdar Qamişlo  Kürdistan halkına da şu çağrıyı yaptı: “Tüm Kürt halkı ayağa kalkmalı ve Türk faşist devletinin saldırılarına karşı, Erdoğan’ın saldırılarına karşı durmalı. Hiç kimse, kendisine Kürt diyen her insan, serhıldana kalkmalı. Bu savaş Kürtler için varlık ve yokluk meselesidir.”