SOHR: Türk çeteleri ambulansla uyuşturucu temin ediyor

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türk devleti işgali altındaki bölgelerde uyuşturucu ticaretinin arttığını duyurdu. Gözlemevi, Suriye Kızılayı ambulanslarının uyuşturucu ticaretinde kullanıldığına dikkat çekti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Suriye’de Türk devleti işgali altındaki bölgelerde uyuşturucu ticaretinin arttığını bildirdi. Ayrıca uyuşturucu ticaretinde Suriye Kızılayı ambulanslarının kullanıldığına dikkat çekti.

SOHR, Halep’in kuzeyinde “Fırat Kalkanı” çetelerinin işgali altındaki yerlerde görev yapan sağlık görevlilerinin, sağlık alanının uyuşturucu madde ticareti için kullanıldığını söylediğini belirtti.

AMBULANSLARDA UYUŞTURUCU GÖRÜLDÜ

Açıklamada Medîq Kalesi güzergahından İdlib’e geçen Suriye Kızılayı ambulanslarının, 3 hafta önce İdlib, Efrîn ve Ezaz’dan sonra Bab’a geçirildiği; geçiş yapan 9 ambulansın sadece 7’sinin kontrol edildiği belirtildi.

Bir görevlinin kontrol edilmeyen 2 ambulansta uyuşturucu olduğunu gördüğünü ve ardından hastane yönetimini bilgilendirdiğini söyleyen kaynak, ambulanslar alandan uzaklaştığı için müdahale edemediklerini söyledi.

Açıklamada, El-Hemzê çetelerinin uyuşturucu madde taşıyan ambulansların geçişini rüşvet yoluyla kolaylaştırdığına da vurgu yapıldı.