‘Sorumlular hesap vermeli’

Türk devletinin dün akşam saatlerinde Qirinful köyünde SİHA’larla gerçekleştirdiği bombardımanda yaşamını yitiren ve yaralananların akrabaları, katliam gerçekleştiren Türk devletinden hesap sorulması gerektiğini söyledi.

İşgalci Türk devleti, dün akşam saatlerinde Girê Spî’nin 24 kilometre batısındaki Qirinful köyünde sivillerin bulunduğu bir aracı SİHA ile bombaladı. Bombardımanda aynı aileden 2 kişi şehit oldu, 3 kişi ağır yaralandı.

Mehmûd Elî Pîre ailesinden 5 kişi, Qirinful köyünde kalan eşyalarını alabilmek üzere bir araçla köye girerken, Türk devleti tarafından bombalandı. Bombardımanda Nîzam Mehmûd Elî Pîre ve Hecî Ehmed şehit düşerken, Nîzam’ın öğretmen kardeşleri Newroz ve Roksan ile Mihemed ağır yaralandı. Yaralılar bölge sakinleri tarafından Kobanê’deki hastanelere getirilirken, cenazeler ile Çelebi ilçesine getirildi. Şehit düşen iki sivilin cenazesi bugün Eyn Îsa’nın Salokê köyünde toprağa verildi.

Katliamda yaşamını yitiren Nîzam Mehmûd Elî Pîre’nin kardeşi Merwan Elî Pîrê, “İşgalci Türk devleti, bir abimi katletti ve üç kardeşimi ağır yaraladı. Kardeşlerimin hiçbir suçu olmamasına rağmen Erdoğan’ın barbarlığının kurbanı oldular. Birleşmiş Milletler, Türkiye’nin yaptığı katliamların hesabını sormalıdır” dedi.

Türk devleti yetkililerinin “Teröristlerin öldürüldüğü” yönündeki açıklamalarına tepki gösteren Merwan, “Burada hiç kimse terörist değil. Herkes yaşam ve barış sevdalısı. Kardeşlerim öğretmendi ve çocuklara ders veriyordu. Ancak Türk devleti hiçbir fark gözetmeden hedef aldı” şeklinde konuştu.

Bombardımanın gerçekleştiği noktada çekilen görüntülerde, aracın direkt hedef alınarak bombalandığı net bir şekilde görülüyor.