Stockholm'de Öcalan'ın özgürlüğü için açlık grevi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması talebiyle bugün saat 10.00 sularında bir grup Kürdistanlı, İsveç'in başkenti Stockholm'de açlık grevine başladı.

Norrmalmstorg Meydanı'na çadır kuran Kürdistanlılar, çadırın dört bir tarafını Öcalan'ın posterleri, KCK, PKK, YPG/YPJ bayrakları ve Öcalan'ın serbest bırakılmasını talep eden pankartlarla donattı.

Eylemciler, bildiriler dağıtarak ve zaman zaman konuşmalar yaparak çevreden geçenleri Öcalan'a uygulanan tecrit hakkında bilgilendiriyor ve İsveç kamuoyuna Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması için İsveç Hükümeti ve Avrupa Birliği'ne baskı yapmaları çağrıları yapıyor.

İsveç Demokratik Toplum Merkezi Eş Başkanları Ferah Bozcalı İsveççe, Rıdvan Altun Kürtçe yaptıkları konuşmalarda Öcalan'a uygulanan tecridin derhal kaldırılması ve CPT'nin İmralı Adası'na giderek Öcalan'ın sağlık durumu hakkında açıklama yapmasını talep etti.

Bozcalı, konuşmasında dünyada milyonlarca Kürt ve dostlarının Öcalan'ın sağlık durumundan kaygı duyduklarını belirterek dış dünyaya Öcalan'a yönelik uygulanan fiziki ve psikolojik baskının son bulması için girişimde bulunmaları çağrısı yaptı.

İsveçli ve Türkiyeli insan hakları savunucuları, çadırı ziyaret ederek açlık grevcilerine destek veriyor. Bugün çadırı ziyaret edenler arasında PYD Eş Başkanı Şahoz Hasan da vardı.

Çadırı ziyaret ederek açlık grevcilerine destek veren Hasan, Rojava'daki demokratik ve eşitlikçi sistemin Kürt Halk Önderi Öcalan'ın felsefesinin bir ürünü olduğunu söyledi.

Faşist Türk devletinin Rojava'daki sistemi ortadan kaldırmak için Efrîn'i işgal ettiğini belirten Hasan, Rojava ve Efrîn halkının işgalcilere boyun eğmeyeceğini ve işgalciler topraklarını terk edene kadar mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.

Açlık grevcileri, zaman zaman “Biji serok Apo”, “Be Serok jiyan nabe”, “Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü” sloganlarını attı.

Açlık grevi, yarın saat 18.00'de çadırın önünde düzenlenecek bir eylemle sona erecek. İsveç NCDK Eş Başkanı Rıdvan Altun, tüm Kürdistanlılar ve dostlarına yarın düzenlenecek eyleme katılmaları ve Öcalan'ın özgürlüğü için sürdürülen mücadeleye omuz vermeleri çağrısı yaptı.