‘Suikastlarla halklar arasında fitne çıkarılmak isteniyor’

El Igêdat aşireti şeyhinin katledilmesine ilişkin açıklama yapan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, “Bu cinayetin ardında Özerk Yönetim projesinin düşmanları vardır ve cinayeti, Özerk Yönetim ile QSD’nin üzerine atmak istiyorlar” dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, El Igêdat aşireti şeyhine yapılan saldırının, bölge halkları arasında fitne çıkarmak, ortak yaşamı ve halkların kardeşliğini bozmak amacıyla yapılan güvenlik ve istikrarı bozma girişimi olduğunu belirtti.

“Demokratik Suriye Güçleri (QSD), DAİŞ hücreleri ve projelerimizin karşıtları olan işbirlikçilerini bitirmek için Dêrazor’da düzenlediği hamlenin ikinci aşamasını gerçekleştirmiş ve çok sayıda hücre üyesini yakalamıştır. Fakat böyle bir dönemde istihbarat örgütleri tarafından yönlendirilen çeteler, önemli Arap aşiretlerinden olan Dêrazor’daki El Igêdat aşireti şeyhi İbrahim Halil Cedan El Hefel’i hedef almış, aynı arabada şoförüyle beraber El Meşter Hemud Cedan El Hefel şehit olmuş, şeyh İbrahim Halil ise yaralanmıştır.

Özerk Yönetim olarak El Igêdat aşireti mensubu halkımıza ve El Hefel ailesine başsağlığı diliyor, şeyh İbrahim El Hefel’e sağlık ve selameti diliyor, dış ajandaların yönlendirmeleriyle yapılan korkak terör saldırısını kınıyoruz.

Özerk Yönetim projesi düşmanı olan kimi çevreler, bu saldırıyla Özerk Yönetim ve QSD’yi, bu cinayetle suçlamak istemektedir. Bununla birlikte bu olayın, Kuzey ve Doğu Suriye’deki tüm bileşenleri hedef almak amacıyla yapılan, ortak yaşam ve halkların kardeşliğini bozmaya yönelik başarısız bir girişim olarak görüyoruz.

Bu terör yöntemi yeni değildir. Daha önce de Reqa’nın sembol aşiretlerinden El Evadile’nin şeyhi Beşir Faysal El Hivedi ve El Boesaf aşireti şeyhi Ubeyd El Helef El Hasan hedef alınmıştı. Şimdi de Dêrazor’daki sembol aşiretler ve yurtsever şahsiyetler hedef alınmaktadır.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi olarak, askeri ve güvenlik güçleriyle bu terör hücrelerini bölgede bitireceğimizi belirtiyoruz. Kuzey ve Doğu Suriye halklarına, Suriye’yi demokratik, ademi merkeziyetçi, herkesin hakkını güvence altına alan bir ülkeye dönüştürmek için, halklar arası birlik çalışmalarını sürdüreceğimize dair sözümüzü yineliyoruz. Özerk Yönetim, bu saldırıları gerçekleştirenleri cezasız bırakmayacaktır.”