Suriye İslam Kongresi’nden Suriye İslam Meclisi’ni protesto

Demokratik İslam Kongresi, Suriye İslam Meclisi’nin verdiği fetvalara dikkat çekerek, meclisin İslam dinini ve Kuzey Suriye halklarını temsil etmediğini ifade etti.

Demokratik İslam Kongresi, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’deki işgal saldırılarını ve Suriye İslam Meclisi’nin verdiği fetvaları kınamak amacıyla Qamişlo’da bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte üzerinde “İslam, rahmet ve barış dinidir” yazılı pankart açıldı. Şehîd Helebça Parkı’nda başlayan yürüyüşte Onur Direnişi’nin selamlandığı sloganlar atıldı.

Qamişlo’da bulunan BM Mülteciler Yüksek Komiserliği önünde mitinge dönüşen yürüyüşte, Demokratik İslam Kongresi tarafından Suriye İslam Meclisi’nin Kuzey ve Doğu Suriye halklarının katledilmesini helal kılan fetvalarının kınandığı bir açıklama yapıldı.

Demokratik İslam Kongresi tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Suriye İslam Meclisi ve İhvan, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’de çeteler eliyle yürüttüğü savaşı meşrulaştırmaktadır. Bunlara sormak istiyoruz. Acaba DAİŞ sizin kadar terörist olabilir mi? Kürtlerden ne istiyorsunuz? Kürtler sizin zalimane fetvalarınız yüzünden İslam dininden uzaklaştı. Kürtler, topraklarını ve onurunu korumak için savaşıyor.

Verdiğiniz bu fetvaların hesabının sorulmayacağını mı zannediyorsunuz? Fetvalarınız nedeniyle ölenler yüce Allah’a yaptıklarınızı anlatacaktır. Kuzey Suriye halkları olarak İslam dininin temsilcisi olmadığınızı bir kez daha vurguluyoruz. Gerçek İslam’ın temsilcisi Demokratik İslam Kongresi’dir. Demokratik İslam Kongresi, Kürt Arap, Müslüman, Süryani Êzidî herkesin bir arada eşit yaşam koşullarında yaşama hakkını savunmaktadır.

Toprağını ve onurunu koruyan savaşçılara sabretmeleri çağrısında bulunuyoruz. Zafer sabredenlerindir.”

Miting sloganlarla son buldu.