Suriye askerleri ABD devriyesine ateş açtı-YENİLENDİ

Qamişlo’nun Xirbet Emo köyünden devriye görevindeki ABD askerleri ile Suriye rejim askerleri arasında yaşanan silahlı çatışmada, bir kişi yaşamını yitirdi.

ABD askerleri, bugün sabah saat 09:30 sularında Qamişlo’nun güneydoğusunda kara devriyesi gerçekleştirdi. 8 zırhlı araçtan oluşan ve her zamanki yol güzergahını kullanan ABD askerleri, M4 karayolundan Qamişlo kent merkezine doğru ilerlediği sırada, Suriye rejim güçlerinin Qamişlo’nun 3 kilometre güneydoğusundaki Xirbet Emo köyündeki askeri noktasında durduruldu.

Kontrol noktasında ABD askerleri ve Suriye askerleri ile Suriye rejimine bağlı Difa el-Wateni güçleri arasında yaşanan tartışma kısa sürede köy sakinlerinin dahil olduğu gerginliğe dönüştü. Gerginlik esnasında ABD’ye ait zırhlı araçlar taşlandı.

ANHA muhabirlerinin verdiği bilgilere göre, ABD askerlerinin söz konusu askeri noktayı geçebilmek için havaya ateş açtığı ve 5 zırhlı aracın böylelikle kontrol noktasını geçebildiği ancak 3 zırhlı araç ise engellendi.

Bunun üzerine ABD askerleri ile Suriye askerleri arasında çatışma yaşandı. Yaşanan çatışmada kimi iddialara göre, Xirbit Emo köyünde yaşayan bir sivil yaşamını yitirdi, biri de yaralandı. Suriye askerleri, ABD zırhlı araçlarına kurşun yağmuruna tuttu.

ANHA muhabirlerine de saldıran Suriye askerleri, muhabirin kamerasına el koyarak olay yerinden uzaklaştırdı.

Yaşanan gerginlikle beraber havalanan ABD’ye ait savaş uçakları, köyde mahsur kalan askerlerinin çıkmasını sağlayabilmek için köy semalarında alçak uçuş yaptı.  Savaş uçakların uçuşu esnasında sonik patlamaların yaşandığı vurgulanırken, değişik birçok haber ajansı da ABD uçaklarının da rejim güçlerine ait askeri yerlere hava saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Söz konusu iddialara dair şimdiye kadar bir açıklama yapıldı