Suriye ordusu Seraqîb'i kuşattı, Türk askerleri çemberde

İdlib'te işgalci Türk ordusu ile Rusya-Suriye arasında gerilim ve çatışma tırmanıyor. Suriye ordusu Seraqîb'i tamamen kuşattı. Türk ordusu ise İran'ın korumasındaki Nubul Zehra'yı hedef alıyor.

Suriye ordusu Rusya'nın hava desteğiyle M4 ile M5 otobanlarının birleşme noktasında bulunan stratejik önemdeki Seraqîb beldesini kuşatmaya aldı.

Dün dün gece rejim güçlerinin ilk mahallesine girdiği bölgede şiddetli çatışmalar yaşanırken; bugün de kasabada işgalci Türk ordusu ile Suriye ordusu birbirlerinin mevzilerini bombalıyor.

Türk devleti Suriye ordusunun ilerleyişini durdurmak için geçtiğimiz günlerde Seraqîb'in etrafında 4 farklı askeri nokta kurmuş ve bu bölgeye çok sayıda asker ve ağır silah sevk etmişti.

TÜRKİYE NUBUL VE ZEHRA'YI VURUYOR

Bölgede Suriye ordusu ile işgalci Türk ordusu birbirlerinin mevzilerini bombalarken, Türk ordusu da Halep'in kuzeyinde İran'a bağlı güçlerin denetiminde bulunan Nubul ve Zehra nahiyelerine topçu saldırıları düzenliyor. Öte yandan Türk ordusu bugün de bölge askeri sevkıyat yaptı.
 
RUSYA: ASKERLERİMİZ ÖLDÜ

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada "ocak ayının son iki haftasında çatışmasızlık bölgesinin sınırları içinde 1000’den fazla saldırı düzenlediği" kaydedildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, son günlerde düzenlenen saldırılarda "Rus ve Türk askeri uzmanların öldüğünü" açıkladı, ancak detaylar hakkında bilgi paylaşmadı.

RUS İSTİHBARATÇILAR İNFAZ EDİLMİŞTİ

Şubat ayının başında Türk devletinin Seraqîb'e yaptığı askeri sevkıyat hakkında Suriye ve Türk devleti yetkililerini arasında bir görüşme organize etmeye çalışan 4 Rus istihbarat üyesi, Türk devletine bağlı çeteler tarafından yaralı olarak esir alındıktan sonra infaz edilmişti.

Bu olaydan sonra Türk devletinin Seraqîb yakınlarında bulunan askeri konvoyu Rusya ve Suriye'nin hedefi olmuş ve resmi açıklamaya göre 8 Türk askeri ölmüştü.

KREMLİN: TÜRKİYE'NİN SORUMLULUĞU...

Kremlin açıklamasında ise “İdlib’de Türkiye’nin sorumluluk alanındaki militanlar Suriye hükümet güçlerini ve Rus askeri altyapısını hedef almaya devam ediyor” denildi.

BMGK 'ACİL' TOPLANIYOR

Bu arada Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İdlib'de yaşanan gerilim nedeniyle bugün acil olarak toplanıyor.