Tabqa, Reqa ve Minbic’da binler işgal saldırılarına karşı yürüdü

Kuzey Doğu Suriye halkları, işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarını protesto etmek için alanlarda.

Tabqa, Reqa ve Minbic’da alanlara çıkan binlerce kişi, QSD’nin Onur Direnişi’ni sahiplendi.

TABQA

Tabqa’nın Senî mahallesinde bir araya gelen binlerce kişi, Türk devletinin işgal saldırılarına tepki içerikli pankartlar taşıyarak yürüyüşe geçti.

Trump-Erdoğan görüşmesine tepki gösteren halkın yürüyüşü, Kültür ve Sanat Merkezi önünde ise mitinge dönüştü.

Saygı duruşu ile başlayan mitingde bir konuşma yapan Tabqa Yasama Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Huda Ilêwan, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının DAİŞ/El-Nusra çeteleri ve Türk devletinin işgalini kabul etmediğini ve buna karşı direnişlerini sürdürdüğünü vurguladı.

Suriye Gelecek Partisi Tabqa Örgütü yöneticisi Musena Abdulkerîm, Türk devletinin DAİŞ’in coğrafik alanda yok edilmesinin ardından DAİŞ’i yeniden canlandırmak için saldırılarda bulunduğunu söyledi.

Eylem sloganlar eşliğinde sona erdi.

REQA

Reqa’da binlerce kişi Türk devletinin işgal saldırıları ve Trump-Erdoğan görüşmesini protesto etmek amacıyla İtfaiye kavşağında bir araya geldi. Kitle, üzerinde “Erdoğan DAİŞ’in halifesidir”, “Direnişimiz sürecek” yazılı pankartlar ve şehit fotoğrafları ile yürüyüşe geçti.

Kentin ana caddeleri boyunca devam eden yürüyüş, Şehit Aileleri Meclisi binası önünde mitinge dönüştü. Saygı duruşu ile başlayan mitingde Suriye Gelecek Partisi adına Abullah Şelebî, Reqa Halk Belediyesi adına Ehmed Xelîl ve Kadın Yönetimi adına Meryem Ibo birer konuşma yaptı.

Trump - Erdoğan görüşmesine tepki gösteren konuşmacılar, görüşmeyi Suriye halklarına dönük komploların devamı olarak nitelendirdi. Konuşmacılar, Trump’ın Erdoğan ile görüşerek Kuzey ve Doğu Suriye’deki katliamlara ortak olduğunu vurguladı.

MINBIC

Minbic’in El-Mîzan Kavşağı’nda bir araya gelen binlerce kişi buradan yürüyüşe başladı. El-Meseb Kavşağı’nda mitinge dönüşen yürüyüşte çok sayıda pankart açıldı.

Mitingde Suriye Gelecek Partisi adına Îmad Mûsa konuşma yaptı. Türk devletinin Suriye topraklarını işgal ettiğini belirten Mûsa, uluslararası hiçbir komployu kabul etmeyeceklerinin altını çizdi. Minbic Yasama Meclisi üyesi Cuma Heyder, Türk devletinin her türlü işgal planını reddettiklerini belirterek, bu işgal saldırıları son bulana kadar direneceklerini vurguladı.

Minbic Kadın Meclisi adına konuşan Newşiya Xelîl de Kürt halkını hedef alan tüm komploları kınayarak başladığı konuşmasında, “Hiç kimse ülkemizin geleceğini bizden habersiz tayin etme hakkına sahip değildir. Kadınlar olarak geleceğimizi tehlikeye sokan her türlü anlaşmanın karşısında duracağız” dedi. Eylem sloganlarla sona erdi.