Tecrit ve mezarlıklara saldırılar protesto edildi

Kuzey-Doğu Suriye’nin birçok kentinde alanlara çıkan halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ile Türk devletinin mezarlıklara ve Zinî Wertê bölgesine saldırılarını protesto etti.

DÊRIK

Qamişlo Kantonu’na bağlı Dêrik’te Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Meclisi üyeleri, Türk devletinin Kuzey Kürdistan’daki şehit mezarlarına yönelik saldırılarını düzenledikleri meşaleli yürüyüşle protesto etti.

Şehit Bawer Gençlik Merkezi önünde başlayan yürüyüş, Türk devletini kınayan sloganlarla Azadî Meydanı’na kadar devam etti.

Meydanda Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Meclisi adına Dilvîn Tolhildan tarafından basın açıklaması yapıldı.

Türk devletinin şehit mezarlarına saldırılarla Kürtlerin kimliğini ve varlığını hedef aldığını belirten Dilvîn Tolhildan, Zînî Wertê olayının da bu amacın bir parçası olduğunu belirtti.

Açıklamanın sonunda Dilvîn Tolhildan, bütün Kürdistan gençliğine, Kürdistan’ın bütün meydanlarını direniş alanına çevirme ve işgale karşı durma çağrısı yaptı.

GIRKÊ LEGÊ

Girkê Legê’de ise Şehit Xebat Dêrik Meydanı’nda düzenlenen meşaleli yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

İlçe merkezine kadar devam eden yürüyüşte, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Meclisi adına basın açıklaması okundu.

Açıklamanın ardından yürüyüş sloganlarla son buldu.

DIRBÊSIYÊ

Dirbêsiyê’de ise Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyesi gençler, Türk devletinin Zînî Wertê’ye yönelik saldırıları ve Kürdistan bölge hükümetinin saldırılar karşısındaki tutumunu düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi binası önünde başlayan yürüyüş ilçe çarşısına kadar devam etti. Yürüyüşte işgalci Türk devletinin Kürt güçlerini karşı karşıya getirme girişimleri ve Kürdistan bölge hükümetinin krizdeki rolü sloganlarla kınandı.

ŞEHBA

Kongreya Star ve Genç Kadın Birliği üyeleri Ehras ilçe meydanında bir araya gelerek, tecridi ve Türk devletinin Kuzey Kürdistan’daki şehit mezarlarına yönelik saldırılarını kınadı. Kadınlar ellerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve “İmralı Duvarlarını Yıkmak ve Önder Apo İle Özgür Yaşamak Sözümüzdür” yazılı pankartla yürüyüşe geçti.

Yürüyüşte sık sık Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kınayan sloganlar ve şehitlere bağlılık sloganları atıldı. Çağın Direnişi Şehitliği’ne kadar devam eden yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı.

HESEKÊ

Hesekê’de de Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Birliği üyeleri Türk devletinin Zînî Wertê saldırılarını düzenledikleri basın açıklamasıyla kınadı.

Açıklamada “Devrimci gençlik olarak, bölge halklarına yönelik uluslararası komplolar son bulana kadar eylemlerimize devam edeceğiz” denildi.

QAMIŞLO

Qamişlo’da da Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Birliği üyeleri, “Türk İşgalciliği ve İşbirlikçilerini Yenelim Zaferi Kazanalım” şiarıyla meşaleli yürüyüş düzenledi.

Qamişlo Doğu İstasyonu’nda başlayan yürüyüşte ellerinde Önder Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıyan gençler sık sık "Bijî Serok Apo", "Berxwedan Jiyan e", "Kürdistan Faşizme Mezar Olacak", "Kahrolsun İhanet" ve "Kahrolsun Erdoğan" sloganları attı.

Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’ne kadar devam eden yürüyüşün ardından Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Birliği adına basın açıklaması okundu. Açıklamanın ardından yürüyüş sloganlarla sona erdi.