Terörü bitirme savaşı: En az 15 çete öldürüldü

DAİŞ çetelerine yönelik “terörü bitirme savaşı” sloganı ile yürütülen Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son 24 saatlik bilançosunu açıklayan QSD Basın Merkezi, en az 15 çetenin öldürüldüğünü belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan QSD Basın Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son 24 saatlik bilançosunu açıkladı.

Açıklama şöyle:

“Cizre Fırtınası Hamlesi’nin ‘terörü bitirme savaşı’ aşaması sürüyor.

Yukarı Baxoz köyü çevresinde DAİŞ çeteleri, bir gün önce QSD savaşçıları tarafından kurtarılan noktaları hedef almıştır. Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları çeteleri hedef almış, çetelere ait noktaları bombalamıştır. Bu bombalamada çete komutanlarına ait bir üs ile çetelerin ağır silahlarını konuşlandırdığı bir ve çetelere ait bir panzer imha edilmiştir.

Bu alanda yaşanan çatışmalarda bir savaşçımız şehit düşmüştür.

Güçlerimiz dün akşam saatlerin Baxoz köyüne yönelmiş ve 5 noktayı çetelerden kurtarmıştır. Burada yaşanan çatışmalarda bir savaşçımız yaralanmıştır.

El-Sûsê Cephesi: Sabah ve öğle saatlerinde El-Sûse çevresinde güçlerimiz tarafından askeri eylemler gerçekleştirilmiş ve savaşçılarımız ilerleme kaydetmiştir. Akşam saatlerinde güçlerimiz ile çeteler arasında göğüs göğse çatışmalar yaşanmıştır. Güçlerimiz bu çatışmalarda yaklaşık 1 km boyunca ilerleme sağlamıştır. Sonrasında çeteler bomba yüklü araçlarla yine yoğun bir saldırı düzenlemiş savaşçılarımızın kurtardığı noktaları yeniden almıştır. Akşam saatlerine kadar devam eden çatışmaların ardından güçlerimiz bu noktaları çetelerden tekrar kurtarmıştır.

Bugünkü çatışmalarda Şeifa köyünde bulunan ve çete komutanlarına ait olan bir üs hava saldırılarıyla vurulmuş, 2 çete öldürülmüştür. Baxoz köyü çevresinde ise 13 çete öldürülmüş, çetelere ait bir gözlem noktası imha edilmiştir.”