Til Rifat’ta komplo ve tecrit protestosu

Şehba’nın Til Rifat ilçesinde alanlara çıkan binler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komploya ve uygulanan tecride tepki gösterdi.

Kongreya Star öncülüğünde Şehba’nın Til Rifat ilçesinde bir araya gelen binler, uluslararası komplonun yıldönümü ve uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etti. Til Rifat Meclisi önünde toplanan halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve pankartlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Yürüyüş ardından ise Til Rifat Kavaşığı’nda bir miting düzenlendi. Mitingde Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Wehîda Henan bir konuşma yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik devam eden tecridi kınayan Wehîda Henan, “Til Rifat halkları ve kadınlar adına işgale hayır diyoruz. Tecride ve faşizme dur diye haykırıyoruz. Şimdi özgürlük zamanıdır. İşgalci Türk devleti saldırılarıyla Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesini yok edebileceğini zannediyor. Türk devletinin bu amaca ulaşmasın asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Şehba Özgür Kadın Birliği Meclisi adına konuşan Riweyda İbrahim de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgürleşene kadar mücadelelerini sürdüreceklerinin altını çizdi.

Eylem, Abdullah Öcalan’ın direnişinin selamlanmasıyla son buldu.