Til Rıfatlılar: Saldırılara karşı direnmeye devam edeceğiz

Türk devletinin saldırılarına maruz kalan Til Rifatlılar, “Tüm saldırılarına rağmen bizler direnmeye devam edeceğiz” dedi.

İşgalci Türk devletinin saldırılarından dolayı, topraklarını terk etmek zorunda kalıp Şehba’nın ilçe ve köylerine yerleşmek zorunda kalan Efrinliler, şimdi de işgalci Türk devletinin havan, obüs ve tank saldırılarına maruz kalıyorlar.

Saldırıda 48 yaşındaki Efrin’in Şera ilçesine bağlı Bafulunê köyünden ve Ezidi olan Emin İbrahim Çavuş yaşamını yitirirken, iki sivil de yaralandı.

Şehba ve Şerewa’ya sürekli ağır silahlarla saldıran Türk devleti bugün saat 08.00 sularında Til Rıfat ilçesine havan ve obüs roketlerle saldırdı. İlçe merkezine atılan 25 havan topu sivillere ait çok sayıda eve isabet etti.

Saldırıda evi büyük hasar gören Hisen Mihemed, sabah saatlerinde çocuklarına ekmek almaya giderken, evine havan topunun isabet etmesiyle evin büyük bölümü tümden yıkıldığını belirtti. Türk devletinin bu saldırılarına karşı dünyanın sesiz kalmaması gerektiğini dile getiren Mihemed, “Her ne şekilde olursa olsun saldırılara rağmen direnişimize devam edeceğiz” dedi.

Saldırıda zarar gören Firuz Mistefa da Türk devletinin saldırılarından dolayı topraklarını terk etmek zorunda kaldıklarını ve şimdi de mülteci koşullarında yaşadıklarını belirtti. Türk devletinin saldırılarına tepki gösteren Mistefa şöyle konuştu: “Arap, Kürt birlikte yaşıyoruz. Ama Türk devleti sürekli bize saldırıyor. Artık Türk devletinin bu saldırılarına dur denilmesi gerekiyor.”