Til Rifet’te binler işgalci Türk devletinin Şengal’e saldırılarını protesto etti

Til Rifet’te binlerce kişinin katıldığı bir yürüyüş ile işgalci Türk devletinin Şengal’e yönelik soykırım saldırıları protesto edildi.

Efrîn Êzidîler Birliği ve Til Rifet Meclisi Türk devletinin Şengal’e yönelik işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş, ilçe merkezindeki kavşakta başladı. İşlek caddeler boyunca devam eden yürüyüşte Türk devletini kınayan sloganlar atıldı.

Şehitler Kavşağı’nda ise bir miting düzenlendi. Şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde Efrîn Êzidîler Birliği ve Til Rifet Meclisi’nin ortak açıklaması okundu.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Türk devletinin Şengal’e yönelik saldırılarını, Bağdat ve Hewlêr yönetimleri ile uluslararası kamuoyunun saldırılar karşısındaki sessiz tutumunu kınıyoruz.

Şengal’in DAİŞ’ten özgürleştirilmesinin ardından Türk devleti sürekli olarak Şengal’e saldırmaya başladı. 2018 yılında Mam Zeki Şengali’yi katleden Türk devleti, şimdi de uluslararası hukukta savaş suçu sayılan bir suça imza atarak hastaneyi bombaladı. Bu durum Erdoğan ve partisinin DAİŞ yöntemlerini kullandığını gösteriyor. Kürt halkına yönelik her türlü saldırıyı yapmakta kararlı olduklarını bir kez daha gösterdi.

Önder Öcalan, bu saldırılar konusunda 2007 yılında uyarı yapmıştı. Şengal’in ciddi bir savunmaya ihtiyacı olduğunu ve kendi özgüçlerini kurması gerektiğini söylemişti. Kuzey ve Doğu Suriye halkları olarak her zaman Şengal halkının yanında olmaya devam edeceğiz.”

Açıklamanın okunması ardan eylem sloganlarla sona erdi.