Til Temir’de şehit düşen 4 savaşçının kimlikleri açıklandı

QSD, işgalci Türk devletinin Til Temir'e yönelik saldırısında şehit düşen 4 savaşçının kimliklerini açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletinin Til Temir Askeri Meclisi İlişkiler Bürosu’na yönelik saldırısında şehit düşen savaşçıların kimliklerini açıkladı.

QSD açıklamasında şunlar belirtildi:

“İşgalci Türk devletinin 19 Ağustos saat 18:00 sularında yaptığı saldırıda, YPJ Askeri Konseyi Üyesi ve QSD Askeri Konseyi Üyesi Sosin Bîrhat, Til Temir Askeri Meclisi komutanlarından Egîd Girkê Legê, Til Temir Askeri Meclisi savaşçıları Rubar Hesekê ve Seyfullah Ehmed şehit düştü.

Efrînli Heval Sosin, Rojavayê Kurdistan ve Kuzey ve Doğu Suriye’deki bütün önemli devrimci süreç ve hamlelerde yer aldı. Heval Sosin, YPJ komutanı olarak DAİŞ terörü ve Türk işgaline karşı en ön saflarda mücadele yürüttü. Egîd yoldaş, devrimimizin kıvılcımının ilk ateşlendiği yıllardan beri halkımıza karşı sorumluluklarını yerine getirebilmek için büyük fedakarlıkla direniş saflarındaki yerini aldı. Yoldaşlarımız Rûbar Hesekê ve Seyfûllah Ehmed ise en zorlu zamanlarda devrimin saflarında bir an bile tereddüt etmeden mücadele yürüttü.

Şehit düşen yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şu şekilde:

Kod adı: Sosin Bîrhat

Adı soyadı: Sosin Mihemed

Ana adı: Zeyneb

Baba adı: Hesen

Şehadet yeri ve tarihi: Til Temir | 19 Tebax 2021

***

Kod adı: Egîd Girkêlegê

Adı soyadı: Peyvan Remedan

Ana adı: Ferca

Baba adı: Elî

Şehadet yeri ve tarihi: Til Temir | 19 Tebax 2021

***

Kod adı: Rubar Hesekê

Adı soyadı: Elî El-Xerze

Ana adı: Neîma

Baba adı: Nayıf

Şehadet yeri ve tarihi: Til Temir | 19 Tebax 2021

***

Kod adı: Seyfullah Ehmed

Adı soyadı: Seyfullah Ehmed

Ana adı: Munîfa

Baba adı: Newaf

Şehadet yeri ve tarihi: Til Temir | 19 Tebax 2021

Yoldaşlarımız YPJ ve QSD askeri konseyi üyesi Heval Sosin, Til Temir Askeri Meclisi komutanlarından Heval Egîd ile Til Temir Askeri Meclisi savaşçıları Rûbar Hesekê ve Seyfûllah Ehmed şahsında, bütün devrim şehitlerini ve kahramanlarını saygıyla anıyoruz. Halkımıza ve kutsal şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz.”