Til Temir’e 4 gün sonra elektrik verildi

Türk devleti ve çetelerinin elektrik hatlarına yaptığı saldırı nedeniyle karanlıkta kalan Til Temir’e 4 gün sonra elektrik yeniden verilmeye başlandı.

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin 4 gün önce Um El Kêf köyüne yönelik saldırılarında elektrik hatlarının hedef alınması nedeniyle Til Temir ilçesinin tamamı elektriksiz kalmıştı. Çêlekan mezrasında bulunan elektrik istasyonuna yapılan saldırılara, içerisinde Suriye rejim askerlerinin de bulunduğu Rusya üssü hiçbir karşılık vermemişti.

Türk devleti ve çetelerinin devam eden saldırıları nedeniyle yetkililer elektrik arızasını gideremiyordu. Rusya üssünün bulunduğu köyde Rusya askerleri elektrik arızasının giderilmesi için girişimlerde bulunmayı reddediyordu. Uzun süren görüşmelerin ardından yetkililerin köye geçişine izin verildi ve Til Temir 4 gün aradan sonra elektriğe kavuştu.

Rusya askerlerinin de bulunduğu bir ekip köye giderek elektrik arızasını giderme çalışmalarına başladı. İki saatlik çalışmanın ardından sorun giderilerek elektrik hatları yeniden devreye sokuldu.

Konuyla ilgili konuşan Til Temir Elektrik Kurumu Yöneticisi Feyat Îsmaîl, “Türk devleti ve çetelerinin saldırıları nedeniyle 4 gündür arızayı gideremiyorduk. 4 gündür Til Temir ilçemiz ve köyleri elektriksizdi. İlk günden arızayı gidermeye çalıştık fakat Rusya askerleri buna izin vermedi. Kendilerine çalışanlarımızın Türk devleti ve çeteleri tarafından hedef alındığını buna engel olmaları gerektiğini söyledik. Üç gün süren görüşmelerin ardından arızayı giderebildik” diye konuştu.