Til Temir köyleri yoğun saldırı altında

Türk işgal güçleri, Til Temir’de Reyhaniye, Menax ve Um El Kêf dahil altı köyü bombaladı. Bir çok noktada şiddetli çatışmalar var.

Havan ve toplarla gerçekleştirilen saldırı, yerel saatle 11.30 sıralarında başladı. Menax ve Reynaniye köyleri bombardımanın hedefi oldu.

İKİ MEZRADA ŞİDDETLİ ÇATIŞMA

Aynı sıralarda Til Temir’deki Dirbo ve Kinebir mezralarında işgalcilerin saldırılarına yanıt veren Süryani Askeri Meclisi ile işgalci Türkler arasında çatışmalar yaşandı. Çatışmaların şiddetli olduğu bildirildi.

Yerel saatle 12.10 sıralarında bu kez Um El Kêf köyüne obüslerle saldırı düzenlendi. 

Sabah saatlerinde diğer bir çok köy daha hedef alındı. Yerel saatle 10.30 sıralarında Qasimiyê, Reyhaniyê, Reşidiyê ve Aziziyê köylerini obüs ve havan atışlarına tutuldu. Aynı köyle Pazartesi günü de yoğun bir şekilde bombalanmıştı.

Qasimiye köyüne yönelik saldırıya QSD savaşçılarının karşılık vermesiyle birlikte alanda şiddetli çatışmaların yaşandığı bildiriliyor.

İŞGAL, SAVAŞ SUÇLARI, İNSANLIĞA KARŞI SUÇLAR

Türk devleti, örgütlediği DAİŞ/El Kaide karışımı çete grupları ile birlikte 9 Ekim’den bu yana işgal saldırılarında bulunuyor. ABD ve Rusya ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde bir çok yer işgal edilirken, saldırılar sonucunda yüzlerce sivil katledildi, yüzbinlercesi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Saldırılarda uluslararası bir çok örgütün raporlarına göre, toplu infazlar dahil ağır savaş suçları işlendi. Özerk Yönetim, fosfor gibi yasaklı silahların kullanıldığını da belirtiyor.

25 GÜNDE 200’E YAKIN SALDIRI

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Pazartesi günü yayınladığı bir bilançoda, Türk devletinin 25 gün içerisinde yaklaşık 200 kez saldırıda bulundu. QSD Basın Merkezi, ABD-Türkiye anlaşması sonucu ateşkesin ilan edildiği 17 Ekim’den bu yana 82’si hava saldırısı olmak üzere en az 190 ihlal kez ateşkesin ihlal edildiğini bildirdi. Açıklamada saldırılar sonucu 182 QSD savaşçısının hayatını kaybettiği, 243’ünün yaralandığı belirtildi.