Til Temirliler: Topraklarımızdan vazgeçmeyeceğiz

Til Temirliler, Türk devletinin işgalci saldırılarını protesto etti, "Direneceğiz ve topraklarımızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Til Temirliler, Türk devletinin işgalci saldırılarını protesto etti, "Direneceğiz ve topraklarımızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Til Temir’de Asûri Halk Meclisi ve siyasi parti temsilcilerinin de aralarında yer aldığı halk, Türk devletinin Til Temir ve Asûri köylerine yönelik işgal saldırılarını Elektrik Kavşağı’nda protesto etti.

'TOPRAKLARIMIZDA DİRENECEĞİZ'

Cizre Bölgesi Asuri Halk Meclisi Başkanı İlyas Enter İlyas tarafından okunan açıklamada şöyle denildi:

“Til Temir bölgesindeki Asuri, Kürt ve Arap halkları olarak işgalci Türk devleti ve bağlı çetelerinin Til Temir ve Asuri köylerine yönelik vahşi saldırılarını kınıyoruz. İşgalci Türk devleti saldırılarında bütün ağır silahları kullandı. DAİŞ ve terörist örgütler bile bölge halkının iradesini kıramadı. Türk devleti bu örgütlerin rolünü üstlenerek DAİŞ senaryolarına devam ediyor.

Bölgedeki bütün halklar olarak Til Temir Askeri Meclisi, Xabur Savunma Güçleri, Süryani Askeri Meclisi güçlerine destek veriyoruz. İlgili bütün devletleri Kuzey ve Doğu Suriye’ye derhal müdahale etmeye, işgalci Türk devleti ve bağlı çetelerinin katliamlarını durdurmaya, insani ve ahlaki görevlerini yerine getirmeye ve Suriye krizini çözmeye çağırıyoruz.
Bizler atalarımızın topraklarında direneceğiz ve bir karış toprağımızdan bile vazgeçmeyeceğiz."