Til Werîd’deki saldırı püskürtüldü

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Til Temir’e bağlı Til Werîd köyüne yönelik saldırıları QSD savaşçıları tarafından kırıldı. Çatışmalardan sonra köye giden Gazeteci Rûken Cemal, saldırı ve direnişe dair gözlemlerini paylaştı.

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgal ve soykırım saldırıları sürüyor. Til Temir’in Til Werîd köyüne yönelik de dün gece saatlerinde saldırı girişiminde bulundu. QSD savaşçılarının cevap vermesi ardından çetelerin saldırıları kırıldı. Gazeteci Rûken Cemal, Til Werîd köyündeki izlenimlerini paylaştı.

Cemal bir kaç dakika öncesine kadar Enekil Hewa ve Til Mihemed köylerinden çatışma sesleri geldiğini belirterek, “Yurttaşlardan alınan bilgiye göre, çeteler dün gece saat 22.00-23.00 arasında saldırı girişiminde bulundu. QSD güçlerinin saldırıya cevap vermesiyle, saldırılar kırıldı ve çeteler kaçtı” dedi.
Gazeteci Rûken Cemal “ateşkese” rağmen Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Zirgan ve Til Temir’e yönelik saldırılarının devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Köydeki evlerden de savaş ve direnişin nasıl bir yoğunlukla olduğu anlaşıldığına dikkat çeken Cemal, aynı zamanda bu saldırılarda sivillerin yaşadığı yerler de rastgele bombalandığına işaret ediyor.