Trump İdlib’de katliam ihtimaline karşı uyardı

ABD Başkanı Donald Trump, İdlib’e yönelik operasyon konusunda yine açıklama yaparak, olası sivil katliamlarına karşı durumu ‘çok yakından takip ettikleri’ uyarısında bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) geçtiğimiz gün yaptığı İdlib’de kimyasal silah kullanımı uyarısına ek bir açıklama daha geldi.

ABD Başkanı Donald Trump  bölgede 3 milyon civarında kişinin yaşadığını hatırlatırken, tüm dünyanın olduğu gibi ülkesinin de ‘İdlib’i çok yakından takip ettiğini’ söyledi. Trump, “Eğer bir katliamsa bu, tüm dünya çok kızacaktır ve ABD de öyle” dedi.

Pentagon ise, Rusya’nın Suriye’deki Amerikan askeri varlığına son vermeye zorlamak için geniş bir dezenformasyon kampanyasının hayata geçirildiğine dikkat çekmişti.

İdlib’de önemli bir kısmı Türkiye’nin yıllarca desteklediği El Nusra çetelerinin isim değiştirerek oluşturdukları Hayat Tahrir el Şam çeteleri ile diğer gruplar bulunuyor. Operasyonun kesinleşmesi üzerine AKP hükümeti, yıllardır desteklediği Hayat Tahrir el Şam çetelerini geçtiğimiz günlerde terör örgütü olarak tanımıştı.