Türk çeteleri Eyn Îsa’da yol keserek soyguna başladı

İşgalci Türk devletine ait çeteler Eyn Îsa’ya bağlı Ebu Sira ve Xalidiye yol hattında sivillerin arabalarını ve mallarını gasp ettiler.

İşgalci Türk devletine bağlı çeteleri Eyn Îsa’nın 4 km metre güneyinde bulunan Xalidiye ile 14 km güneyindeki Ebu Sira köyleri arasındaki yolda Reqa’dan Minbic’e mal taşıyan sivil tüccarların yolunu keserek tüm malları ve araçlarına el koydu.

Olayın, 9 Ocak Perşembe akşamı saat 18.00 sıralarında gerçekleştiği bildirildi. Minbic’e mal götüren iki amca çocuğu Sebir Nezir Edi Sube ve Ehmed Mehmud Nebisi, Türk devletine bağlı çetelerin yollarını kestiğini belirtti.

Olayın şokunu üzerinden hala atamayan Sebir Nezir Edi Sube şunları anlattı: “Ben Reqa ile Minbic arasında ticaret yapıyorum. Dün akşam saat 18:00’da Minbic’e giderken silahlı altı kişi yolumuzu kestiler. Ben ve amcamın oğlu birlikteydik. Biz iki araba ile gidiyorduk. Bizi arabadan indirdiler. Amcamın oğlunun kafasına silah ile vurdular. Arabalarımıza ve diğer her şeyimize el koydular.”

Ehmed Mahmud Nebisi ise, “Üzerlerinde askeri kıyafet ve silahlı olan bu kişiler üçer üçer yolun iki tarafından aniden karşımıza çıktılar” dedi ve şunları ekledi: “Benim kafama silah dipçiği ile vurdular. Kafam kırıldı. Daha sonra kimliklerimizi, evraklarımızı, faturalarımızı ve arabalarımızı alıp gittiler. Biz sivil bir araba ile bir yere kadar geldik. Daha sonra Eyn İsa asayiş üyeleri bizi buldu. Ve bizi hastaneye götürdüler.”