Türk devleti Efrîn’de 11 sivili daha kaçırdı

Türk ordusu ve çeteleri, Efrîn'de sivillere dönük saldırılarını sürdürüyor. İşgalciler, Efrîn’de 11 sivili daha kaçırdı.

Türk devleti ve çetelerinin işgali ettiği Efrîn’de sivillere yönelik insanlık dışı saldırılar sürüyor. Türk ordusu ve çeteleri, sivilleri kaçırıyor ve serbest bırakılmaları için ailelerinden fidye istiyor.
Efrîn’deki kaynaklar, Türk ordusu ve ona bağlı çetelerin, Mabata ilçesine bağlı Dargirê köyü sakini Selwa Ehmed Şaşo (14) adlı bir çocuğu, 19 Ağustos'ta Efrîn’in Vîlat sokağından kaçırdığını aktardı. Çocuğun, Mabata ilçesine bağlı Amara köyündeki askeri karargaha götürüldüğü ve burada 24 saat tutulduktan sonra serbest bırakıldı öğrenildi.

KAÇIRILAN SİVİLLER

Yine Fatih Sultan Mehmet isimli çetenin de Mabata’ya bağlı olan Gewrika Jorîn köyünde Fewzî Neşet Hesen adlı bir sivili kaçırdığı ve kaçırılan kişinin akıbetinin hâlâ bilinmediği öğrenildi.
Türk devleti ve çetelerinin, 8 Ağustos'ta Cindirês ilçesine bağlı Çolaqa köyünden Hisên Abdurehman Osman (68), Izet Mihemed Osman (58), Xelîl Izet Osman (23), Mistefa Elûş (46), Osman Mihemed Reşo (65) ve Ferîde Ebdo (35) isimli köy sakinlerini de kaçırdığı öğrenildi. Çeteler, 18 Ağustos'ta da aynı köyden Mihemed Nûrî Şêxo (50) ve Abdurehman Nûrî Şêxo’yu (45) kaçırdı.
Efrîn'deki kaynaklar, Rocan Hisên (28) isimli sivilin de bir ay önce Çolaqa köyünden kaçırıldığını ve kendisinden halen bir haber alınmadığını söyledi.