Türk devleti Efrîn’de 2’si çocuk 7 kişiyi kaçırdı

İşgalci Türk devletinin Efrîn’de 2’si çocuk olmak üzere en az 7 sivili kaçırdığı bildirildi.

Alınan bilgilere göre Türk devletine bağlı Lîwa Semerqend adlı çete grubu, hafta sonu Şêrawa ilçesine bağlı bir köyde  2’si çocuk 7 sivili kaçırdı.

Kaçırılanlardan isimleri öğrenilenler şöyle: Ehmed Ezîz ve oğlu Xalid Ezîz, Ebdulkerîm Hemade ve oğlu Rêzan Hemade ile Nîzar Şikrî Çîlo. Kaçırılanların serbest bırakılması için fidye istendiği belirtiliyor.

Türk devleti ve oluşturduğu çete grupları, son haftalarda fidye karşılığında sivil kaçırma saldırılarını arttırdı.

Suriye-Efrîn İnsan Hakları Örgütü, işgalcilerin 30 Haziran’da Efrîn’in Mabata ilçesine bağlı Dargirê köyünde Cemal Umer Eliko (28), Sebrî Ehmed Mihemed (40), Mihyedin Eliko (55) ve annesi Fidan, Ebdo Mihemed Abdullah (35) ve annesi Fatime, İmad Qadir Hisên (35) ve annesi Emina adlı sivilleri kaçırdığını duyurmuştu.

Efrîn ve bölgesi Mart 2018’den beri Türk işgali altında bulunuyor. Bölgede sistematik olarak insanlık dışı suçlar işleniyor, halka ait mallar yağmalanıyor, ekonomik kaynaklar talan ediliyor. İşgal alanlarında tam anlamıyla bir “terör rejimi” oluşturuldu.

9 Haziran günü Mabata ilçesine bağlı Raco Köyü’nde 8 sivil Türk devletine bağlı güçlerce kaçırılmış, aileleri veya yakınlarından fidye istenmişti.

Mayıs ayı sonunda ortaya çıkan bilgilere göre 2018 yılında kaçırılan 11 kadın, 2 yıl boyunca vahşi işkencelere maruz kaldı. Fidye almak için kaçırılan kadınlar, yaklaşık iki yıl boyunca ailelerinden gizlenmişti.