Türk devleti Efrîn'de bir haftada 600’ü aşkın sivili kaçırdı

Efrîn’i işgali altında bulunduran Türk devleti ve himayesindeki çete grupları, kentte 300’ü aşkın sivili kaçırdı. Son bir hafta içerisinde kaçırılan sivillerin sayısı 600’ü geçti.

Alınan bilgilere göre Türk askerler ve çeteleri son iki gün içerisinde kentte 300’ü aşkın sivili daha kaçırdı. İşgalciler, kaçırdıkları sivillerin serbest bırakılması için ailelerden fidye istedi.

Temmuz ayı başında Mabata ilçesinde en az 10 sivil kaçırılırken, aynı gün ilçeye bağlı Gulikê köyünde dört sivilin kaçırıldığı bildirilmişti.

Efrîn kentine bağlı Mabeta ilçesinde 29 Haziran Cumartesi akşamı evlere baskın yapmıştı. Baskınlarda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 300 sivilin kaçırıldığı bildirilmişti.

Efrîn, Türk devleti ve çetelerinin işgali altında bulunuyor. Türk devletinin 20 Ocak 2018'de Efrîn’e yönelik başlattığı saldırılar ve 18 Mart'ta kentin işgaliyle sonuçlanmıştı. İşgal saldırılarından bu yana bölgede sistematik bir şekilde savaş suçları işleniyor. Yerli halka ait mallara el konulması, sivillerin fidye için kaçırılması, işkence veya infazlara konu olması gibi ağır suçların yanısıra, bölgenin demografik yapısı değiştiriliyor.