Türk devleti Efrîn köylerini yıkarak duvar örüyor

İşgalci Türk devleti Kimare, Cilbil ve Meryemin köylerinde üç parça şeklinde duvar örüyor. Bu duvar ile Efrîn tümden bölgeden koparılmak isteniyor.

İşgalci Türk devleti, Efrîn’i işgal etmesiyle birlikte, talan, gasp, insan kaçırmaya başvurdu. Halka ait zeytin, buğday ne varsa talan eden, kısacası akla gelebilecek her türlü savaş suçunu işleyen Türk devleti, şimdi de duvarlarla Efrîn’i tümden bölgeden koparmayı hedefliyor.

İşgalci Türk devleti, Efrîn’in Şerewa ilçesine bağlı Kimare, Cilbil köyülerinde ve Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Meryemin köyünde üç parça şeklinde, yüksekliği 3 metre olan duvarlar örüyor. Türk devleti şimdiye kadar Cilbil köyünde 20 evi yıktı. Üç parça şeklinde dikkat çekmemek için ördükleri bu duvarları bir hafta içinde birleştirmeyi hedefledikleri belirtiliyor. Gelen bilgilere göre uzunluğu 70 kilometre olacak bu duvar, Şexberekat bölgesinden, Efrîn ve Ezaz’a kadar uzanacak bu duvar ile Efrîn’in tümden bölgeden koparılması hedefleniyor. Yine işgalci Türk devletinin bu duvarı örmedeki diğer bir amacının ise radikal çeteleri korumak olduğu kaydediliyor.

REJİM TEPKİSİZ

Bu duvar Suriye rejiminin gözleri önünde örülüyor. Suriye Rejimine ait askeri noktalar Şehba ve Şerewa bölgelerinin tümünde bulunuyor. Şerewa bölgesinde bulunan Tınıb ve Sıxuneke köylerinde bulunan rejim noktaları ile örülen duvarlar arasında sadece 2 kilometre mesafe bulunuyor. Fakat, şimdiye kadar Suriye rejiminden örülen duvara yönelik tek bir açıklama yada herhangi tepki gelmedi

Yine, Rusya’ya ait esas noktalar  Suriye’nin kuzeyinde (Şehba) bulunuyor. Şerewa'ya bağlı Keştehare'de Ruslara ait esas nokta ile örülen duvar arasında sadece 6 kilometre bulunuyor. Yine, Rusya’ya ait askeri araçların birçok defa  Efrîn’e gidiş gelişleri de dikkat çekiyor.

TÜRKMEN VE ARAPLAR YERLEŞTİRİLDİ

Aynı şekilde Efrîn içinde bulunan birçok bölgede de duvarların örüldüğü belirtiliyor. Yine Efrîn’in Bilbile ve Reco ilçelerine hiçbir şekilde Kürtler gidemiyor. Bu iki ilçe tamamen Türkmenlere bırakıldı ve Türkmen taburları bu ilçelere yerleştirildi. Efrîn merkeze ise Xuta’dan getirilen Araplar yerleştirildi. Kürtler sadece sembolik olarak Şerewa’nın Türk işgalinde olan bazı yerlerinde kalıyorlar.

BÖLGELERİ AYIRMAYI HEDEFLİYOR

Gelen bilgilere göre işgalci Türk devleti Efrîn’in iç bölgeleri arasında da duvarlar örerek bölgeleri birbirinden ayırmayı hedefliyor. Efrîn merkez ve kırsalında 200’e yakın Türk devletine ait askeri üs bulunuyor. Bunun dışında zaten çetelere ait noktalar ve ayrıca Türk devletine ait istihbarat noktaları da var. İşgalci Türk devleti tarafından Efrîn merkez ve tüm bölgelerine kameralar yerleştirilmiş durumda. Yine günlük olarak Efrîn üzerinde keşif ve savaş uçaklarının dolaştığı belirtiliyor.