Türk devleti Efrînlileri kaçırmaya devam ediyor

İşgal edilen Efrîn'de Türk devleti ve ona bağlı çetelerin vahşeti bitmiyor. Şimdiye kadar yüzlerce Efrînliyi kaçıran Türk devleri ve çeteleri dün de 60 kişiyi kaçırdı.

Türk devleti ve ona bağlı El Nusra, DAİŞ ile ÖSO çetelerinin Efrîn’i işgal etmelerinden bu yana, talan, işkence, gasp ve insan kaçırma vakaları her geçen gün artıyor. Şimdiye kadar yüzlerce Efrînliyi kaçıran Türk devleti ve çeteleri son zamanlarda saldırılarını daha da artırarak, evlere girip tüm aile bireylerine işkence ediyor ve hepsini birden alıkoyuyor. Efrîn’deki yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, Türk devleti ve çeteleri Efrîn’in Mabata ilçesine bağlı Dargirê köyün de 60’a yakın kişiyi kaçırdı.

KAÇIRILANLARIN NEREDE OLDUĞU BİLİNMİYOR

Yerel kaynakların belirttiğine göre dün sabah saat 04:00'da Türk devleti ve çeteleri Dargirê köyünü tümden çembere aldı. Zırhlı arabalarla köyün içine giren çeteler çoğunluğu Eliko ailesine mensup 60 kişiyi zorla evlerinden alarak kaçırdı. Köye giren çetelerin DAİŞ elbiseleri giydiğini ve insanları darp edip zorla arabalara bindirerek götürdüklerine dair bilgi veren yerel kaynaklar, şimdiye kadar kaçırılan kişilerin nereye götürüldükleri ise bilinmiyor.

Çeteler tarafından kaçırılan ve isimleri netleşen Efrînlilerin isimleri şöyle: Nazmi Ehmed Eliko, Sebri Ehmed Eliko, Mihemmed Ömer Eliko, Xelil Ömer Eliko, Ciger Ömer Eliko, Reşid Ehmed Eliko, Kawa Reşid Eliko, Şiyar Nezir Hemal, Mihemmed Fethi Hemal, Eziz Menan Mistefa, Emin Eziz Menan, Mihemmed Menan Mistefa,Emîn Wello (Sêvîn ismiyle tanınıyor), Şiyar Mihemmed Menan, Bezat Mihemmed Sileman, Arif Cemil Arif.  Eshed Mistefa Yusif, Ehmde Mihemmed Eliko.