Türk devleti inanç yerlerini hedef alıyor

9 Ekim günü Serêkaniyê başta olmak üzere birçok Kuzey ve Doğu Suriye şehrine işgal saldırıları başlatan Türk devleti ve ona bağlı çeteler sivil inanç yerlerini hedef aldı.

Türk devletinin Rojava'ya dönük işgal saldırıları devam ederken, sivil yerleşim ve inanç yerleri de Türk devletinin hedefinde. Türk devletinin inanç yerlerini hedef aldığına Efrîn’e yönelik geliştirdiği işgal saldırılarında rastlamıştık. Bugün de Dirbesiyê’ye yönelik saldırılarda inanç merkezleri hedef alındı. Eski kilise olarak bilinen Asuri Kilisesi ve Büyük Dirbesiyê Camisi arasında yer alan halkın evlerine top atışları isabet etti.

Havan toplarının isabet etmesine rağmen evini terk etmeyen Yusıf Xelil Sileyman, "Bu saldırıların asıl amacı bu toprakları terk etmemiz. Ben akşam saat 10 gibi ailemle Büyük Cami ve Eski Kilise'nin yakınındaki evimizde otururken top atışları sonucunda bin bir türlü zorlukla yaptığım evimi hedef aldılar. Türk devletinin asıl amacının halkları topraklarından çıkarmak. Bu saldırılar bizleri topraklarımızdan edemeyecek. Bir ölüm olacaksa da kendi topraklarımız üzerinde olacaktır" diye konuştu.