'Türk devleti sivillere saldırılarını meşrulaştırmayı amaçlıyor'

Türk devlet medyasının, QSD savaşçılarının sivil yerleşim alanlarına saldırdığı haberlerine ilişkin açıklama yapan QSD Efrin komutanlığı, “Bu haberlerin servis edilmesindeki amaçları Efrin’de sivil yerlere bombardımanları meşrulaştırmaktır” dedi.

QSD Efrin Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamayla, Türk havuz medyasında yayınlanan bir haberde QSD savaşçıların sivillerin evlerine yerleşerek Türkiye’ye saldırdığı iddialarını yalanladı. Açıklamada haberlerin servis edilmesindeki amacın Efrin’de sivil alanları bombardımanları meşrulaştırmak olduğu belirtilerek, söz konusu görüntülerin yer aldığı köylerin sınırda ilk günden beri işgalci güçlerle çatışmaların yaşandığı alanlar olduğu belirtildi.

QSD Efrin Komutanlığı’nın açıklaması şöyle:

“Türk istihbaratı MİT’e bağlı Anadolu Ajansı, yayınladığı bir haberde yukarıdan çekilmiş görüntülere yer vererek güçlerimizin sivil binalara yerleştiğini iddia etti. Bu haberin servis edilmesindeki amaçları Efrin’de sivil yerlere bombardımanlarını meşrulaştırmaktır.

QSD güçleri olarak yayınlanan görüntülerin güçlerimizin işgalci Türk ordusu ve çetelerinin sınırda ilk günden beri çatıştığı en ön cepheye ait olduğunu belirtiyoruz. Doğal olarak çatışmalar köylerin içinde gerçekleşmektedir. Aynı zamanda Türk devleti ve kamuoyuna tüm dünyanın görüntülerini izlediği köylerimizi hırsızlık ve talana bırakmaya niyetimizin olmadığını vurguluyoruz.

Türk ordusu ve çeteleri yurttaşların evlerini, malını mülkünü, hayvanlarını talan ediyor. Barbarca saldırılarına her mahallede, sokakta ve köyde karşılık vereceğiz. Eğer gerekirse evlerde oda oda da onlarla savaşacağız.

Yayınlanan görüntülerde savaşçılar köylerin ve beldelerin sokaklarında işgalci Türk ordusuna karşılık veriyor.

Kendileri sivil olan ve sokaklarını, köylerini savunan sivil savunma güçlerinin de savunma görevlerini yerine getirdiklerini belirtiyoruz. Bu durum, işgalci Türk devletinin köyleri ve beldeleri hedef almasına bahane olamaz.

QSD güçleri olarak tüm dünyaya terörist gruplar karşısında efsanevi direnişi desteklemeleri çağrısı yapıyoruz. Ayrıca direnişin Türk ordusu ve cihatçı grupları yenilinceye dek süreceğini belirtiyoruz.”