Türk çeteleri Til Rifat ve Şêx İsa köyünü bombaladı-YENİLENDİ-I

İşgalci Türk ordusuna bağlı çeteler Şehba’ya bağlı Til Rifat ve Şêx İsa’yı bombaladı. Saldırıda 3 sivil ve 6 rejim askeri de yaralandı.

Şehba’nın Cerablus, Exterin, Mare, Ezaz, Bab hattını işgal altında tutan Türk devletine bağlı çeteler, Şehba’nın Til Rifat şehri ve Şêx İsa köyünü bombaladı. Tıl Rıfet'te en az üç sivilin yaralandığı öğrenildi. 

Şehba’nın işgal altındaki bölgelerinden Til Rifat’a 6 havan atılırken, Şêx İsa köyünde de Suriye Devlet güçlerinin bir kontrol noktası vuruldu. ANF’nin yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre kontrol noktasına saldırıda 6 rejim askeri yaralandı.

Til Rifat ve Şêx İsa köyüne yapılan saldırının bir süre önce durduğu öğrenildi.

Türk devleti, çeteleri ile birlikte 10 Eylül günü de Til Rifet’e top atışlarında bulunmuştu. Marai ilçesinde konumlanan çeteler, Til Rifet merkezini bombalarken, ilçenin kuzeyi ile Usama Dirbes okulu hedef alınmıştı.

Türk devleti ve çeteleri bölgede, sistematik bir şekilde sivilleri ve sivil alt yapıları hedef alarak savaş suçları işliyor. Başta Efrîn olmak üzere, işgal altındaki tüm bölgelerde yoğun suçların işlendiğine dair haberler geliyor.  Sivil alanların bomabalanması, halka ait evlerin yağmalanması, fidye karşılığında insan kaçırma, işkence, infaz, taciz ve tecavüzler sıklıkla yaşanıyor.