Türk devletine bağlı çeteler Efrîn'de halka zulüm ediyor

Türk devletinin işgal ettiği Efrîn’de kontra faaliyeti yürüten çeteler Efrînlileri evlerini terk etmeye zorluyor, işkence edip tutukluyor ve halkın mallarına el koyuyor.

Türk devleti ve ona bağlı El Nusra, ÖSO ve DAİŞ çetelerinin Efrîn'e işgal saldırısından sonra, yüz binlerce Efrînli yurtlarından edildi. Türk devleti ve çeteler Efrîn'de halkın mallarını talan ederek yüzlerce Efrînli ailenin evini ve köylerini yıktı. Çeteler şimdi de Efrîn merkez ve köylerinde özellikle kontra faaliyetler yürüterek, Efrîn'de kalan halkın mallarına el koyuyor ve çeşitli suçlamalarla tutukladığı halka işkence ediyor.

‘HER BİRİNE TÜRK DEVLETİ TARAFINDAN GÖREV VERİLMİŞ’

Hisinê ve Mîrkan köylerinde halka zulüm edip ve hedef gösteren Murad Sîno, Mistefa Ehmed Hecî Hiso, Ebu Aslan ve Feysel Fuat Hemelîko adındaki kontralar şimdiye kadar onlarca sivile işkence etmiş, mallarına ve ekinlerine el koymuşlardı.

Murad Sino, 6 yıldır ÖSO içinde yer alıyor, Şimdi Efrîn'de tank şoförü. Halka çeşitli bahanelerle işkence ve zulüm ediyor. Mistefa Ehmed Hecî Hiso, ÖSO çetelerinin Efrîn'i işgal ettiği süreçte onlarla birlikte hareket eden bir kontra. Hiso, Hisinê köyünde çeteler tarafından kendisine yurttaşlara işkence yapılması için bir işkence yeri yapılmış. Köylüleri tutuklayan ve sorgulayan Hiso, daha köyde zihinsel engelli bir yurttaşı katletmişti.

‘YURTTAŞLARI KAÇIRIP FİDYE İSTİYORLAR’

7 yıldır ÖSO içinde yer alan Ebû Aslan, Ezaz'da yaşıyor. Ebû Aslan, Mîrkan köyünün genel sorumlusu olarak çeteler tarafından görevlendirilmiş. Feysel Fuat Hemelîko, teyzesinin oğlu ile birlikte çeteler Efrîn'i işgal ettikten sonra onlara katılmış, şimdi de Hisinê köyünde yurttaşları hedef gösteriyor. Köylülere zulüm eden Feysel Fuat Hemelîko, yurttaşları tutuklayıp işkence edenlerin başında geliyor. Efrînli yurttaşları kaçırıp akrabalarından fideye isteyen çeteler, dün yine Hisinê köyünden Ehmed Hemo'yu, eşini, kaynanasını ve amcasını rehin alarak fidye istedi. Kaçırılan yurttaşlar hala bırakılmış değil.