Türk devletine bağlı çeteler Efrîn ve Serêkaniyê’de çatışıyor

Türk devletinin işgali altındaki Efrîn ve Serêkaniyê’de bazı “Milli Ordu” çete grupları arasında çatışmalar başladı.

Bugün saat 22:30’da hem Serêkaniyê hem de Efrîn’de Türk devleti çeteleri birbirine girdi. 2 yıldan fazladır Türk devletinin işgali altında olan Efrîn’in Mahmudiye Mahallesi’nde “Mili Ordu”ya bağlı Cephet El Şamiye ve Sultan Murat çete grupları arasında çatışmalar başladı. Çatışmalar kısa süre önce Ehrar El Şarqiye çete grubunun müdahalesiyle sona erdi.

Yine bugün saat 10:30’da Serêkaniyê şehir merkezindeki Kiliseler sokağında Ketibe Mutasım ve askeri polis çeteleri arasında çatışma yaşandı. Halen süren çatışmaların askeri polis çetelerinin Mutasım taburu çetelerinden birkaçını tutuklaması sonrası başladığı öğrenildi.

Yine saat 23:00’da Serêkaniyê’nin Muhatta ve Xiraba mahallelerinde Ehrar Şarqiye ve Hamzat çeteleri arasında çatışmalar çıktı. Yaşanan çatışmalarda havan ve ağır silahlar kullanılırken şu ana kadar bir Hamzat çetesinin öldüğü ifade ediliyor.

Serêkaniyê’de ise son dakikalarda çatışmalar şiddetlendi. Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde de bazı evlere mermilerin isabet ettiği ve camilerden halkın sokağa çıkmaması gerektiği biçiminde anonslar da yapılıyor.