Türk devletinin çeteleri birbirine düştü!

İşgal altındaki Efrîn ve Cerablus'ta, Türk devletine bağlı çete grupları arasında çatışma çıktı.

Efrîn kent merkezinde işgalci Türk devletine bağlı çeteler arasında sabah saatlerinden beri çatışmalar yaşanıyor. Türk askerlerinin, kent merkezi ile mahalleler arasında giriş-çıkışları kapattığı öğrenildi.

İşgalci Türk devletine bağlı askeri polis çetelerinin, Efrîn’in Eşrefiyê Mahallesi'nde Cebhe El Şamiye'ye katılan Zinki çetecilerini tutuklamaya başladığı da öğrenildi.

Ayrıca Efrîn kent merkezindeki Eşrefiyê ve Mehmûdiyê mahallelerinde bulunan tüm yollar ile Cindirês ilçesinden kent merkezine giriş yolunun kesildiği öğrenildi. Çeteler arasında çatışmalar sürüyor.

Efrîn, Türk devleti ve çetelerinin işgali altında bulunuyor. Türk devletinin 20 Ocak 2018'de Efrîn’e yönelik başlattığı saldırılar ve 18 Mart'ta kentin işgaliyle sonuçlanmıştı. İşgal saldırılarından bu yana bölgede sistematik bir şekilde savaş suçları işleniyor. Hemen her gün yerli halka ait mallara el konulması, sivillerin fidye için kaçırılması, işkence veya infazlara konu olması gibi ağır suçlar işleniyor.

CERABLUS'TA DA ÇATIŞTILAR

Öte yandan Cerablus kentinde de gece saatlerinde silah sesleri duyuldu. Türk devletine bağlı çeteler arasında çatışmaların yaşandığını öğrenildi.

Çatışmaların, çeteler arasındaki iktidar savaşından kaynaklandığı belirtiliyor.

Çatışmaların, özellikle çetelerin başlattığı “kanunlara göre hareket etmeme” operasyonu ardından yaşandığı ifade ediliyor. Bu durumun, MİT çatısı altındakilerin içerideki tasfiye politikasından dolayı ortaya çıktığı yönünde iddialar var.

Çeteler arasındaki çatışmalar ve kullanılan ağır silahlar, sivil yerleşim alanlarında da tehdit oluşturuyor.