Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi-YENİLENDİ

Girê Spî, Eyn İsa ve Şedadêliler, Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti, uluslararası topluma seslendi.

Girê Spî Kanton Meclisi öncülüğünde, Türk devletinin Serêkaniyê ve Girê Spî’ye yönelik işgal saldırılarının birinci yılı vesilesiyle eylem düzenlendi. Eyleme Girê Spî ve Eyn İsalı yüzlerce kişinin yanı sıra Özerk Yönetim temsilcileri katıldı.
Eyn İsa ilçesindeki Belediye Meydanı’nda düzenlenen eylemde, Türk devletinin savaş suçları ve işgalini kınayan sloganların yer aldığı pankartlar ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve özgürlük şehitlerinin posterleri taşındı.

'SESSİZLİK SUÇ İŞLETİYOR'

Girê Spî Kanton Meclisi Eşbaşkanı Hêvîn İsmail, Türk devletinin uluslararası sessizlikten faydalanarak halka karşı suç işlediğini söyledi.
Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Kadın Komitesi Başkanı Cîhan Xedro da uluslararası toplumun Türk devleti tarafından işlenen suçlara karşı sessizliğini bozması gerektiğini ifade ederek, harekete geçmeye çağırdı.
Fırat Bölgesi İçişleri Komitesi Eşbaşkanı Silêman Kaşîş ise işgale karşı direnişi seçen bölge halkının topraklarını kurtaracağını vurguladı.
Eylemin ardından Girê Spî Kanton Meclisi’nden bir heyet, Eyn İsa’daki Rus üssüne giderek Girê Spîli göçmenler adına yazılan mektubu Rus yetkililere ulaştırdı.

ŞEDADE HALKI DA ALANLARDA

Şedadê İlçe Meclisi öncülüğünde bir araya gelen yüzlerce kişi, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarının birinci yıl dönümünü protesto ettti. İlçe meclisi binası önünde yürüyüşe geçen kitle, kentin ana sokaklarında yürüdü. Eylemciler sık sık direnişi selamlayan ve işgalcilerin katliamlarını kınayan sloganlar attı.
El Cebisê Meydanı’ndaki mitingde konuşan PYD Hesekê Bürosu Yönetim Üyesi Mustafa Ehmed, “İşgalciler demografik yapıyı değiştirmek, sivilleri göç ettirmek ve sivillerin evlerine yabancıları yerleştirmek için havadan ve karadan saldırılar düzenledi. İşgalci Türk devleti birlikleriyle birçok kazanım elde eden bölgede halkının birliğinden korkuyor. Birlik olarak işgalci Türk devleti ve bağlı çeteleri tarafından işgal edilen bölgelerimizi kurtarabilir, devrim kazanımlarını koruyabiliriz” dedi.