'Türk devletinin işgaline karşı çıkın'

Efrîn ve Şehba toplumunun ileri gelenleri ve Arap Şêxleri Suriye'de bulunan aşiret liderlerine Türkiye'nin işgaline karşı başkaldırma çağrısında bulundu.

Efrîn ve Şehba toplumunun ileri gelenleri ve Arap Şêxleri bugün Fafînê ilçesinde QSD'nin Fırat'ın batısındaki başarısını değerlendirmek için bir araya geldi. Türk devletinin Efrîn, Ezaz, Bab ve Cerablus işgalinin de tartışıldığı toplantıda, Suriye'de bulunan tüm aşiretlere işgale karşı çıkma çağrısında bulunuldu.

QSD'nin DAİŞ'e karşı kazandığı zaferi kutlayan Batoş aşireti üyesi Xelef El-Mihemed, dünyadaki en büyük terör örgütünün askeri anlamda yenildiğini vurguladı. Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduklarını belirten El-Mihemed, "Bütün Kürt ve Arap halkının el ele verip Türk işgaline karşı savaşması lazım. Şuan Türk devletinin işgali altında olan tüm aşiretlere çağrıda bulunuyorum; teröre destek veren Türk devletine karşı çıkın" dedi.

'TÜRK DEVLETİNİN İŞGALİNE QSD'NİN SON VERECEĞİNE İNANIYORUZ'

ABD'nin Golan Tepeleri'ne ilişkin kararına tepki gösteren Efrîn'in ileri gelenlerinden olan Welîd Xûbarî, Suriye halkı olarak topraklarının bölünmesine müsaade etmeyeceklerini kaydetti. "Tüm dünyaya çağrıda bulunuyoruz, Türk devletinin Efrîn'deki işgaline son verilsin" diyen Xubarî, "QSD de biran önce yönünü Fırat'ın batısına çevirip, Efrîn'i Türk devletinden kurtarmalı" şeklinde konuştu.

Suriye'deki Türk devletinin işgaline QSD'nin son vereceğini inandıklarını söyleyen El-Ximsî aşiretinin ileri gelenlerinden Elî El-Xemîsî şunları belirtti: "Yabancı güçler çok iyi bilsin ki Suriye halkları kendi sorunlarını kendi çözebilir. Efrîn'de bulunan İmêrat ve diğer aşiretlerin Türk devletinin işgaline karşı ayaklanmaları gerekir. Suriyeli halklar olarak birlik olmalıyız."

'DEMOKRATİK BİR SURİYE İNŞA EDECEĞİZ'

Türk ve İsrail devletinin işgalini kınayan Batûşeh aşiretinin ileri gelenlerinden Îbrahîm Mûse de Suriye halkının sorunlarını kendi içinde çözebilecek güce sahip olduğunu ifade etti.

Suriye Demokratik güçlerin başarısını kutlayan Cindirês ilçesinin ileri gelenlerinden Hec Welîd Hemedê ise şunları kaydetti: "Bugünkü toplantımızda birlik olmamızı gerektiğine dair hem fikir olduk. Suriye düşmanları bilsin ki biz bu topraklarda yaşıyoruz ve yurdumuzu terk etmeyeceğiz. Hep birlikte demokratik bir Suriye inşa edeceğiz."